1.5.13

Σιγά μην νοιαστούν και για τους Χριστιανούς...



Σιγά μην νοιαστούν και για τους Χριστιανούς...



__Προκαταλήψεις και μισαλλοδοξία δεν υπάρχει μόνο στους Μουσουλμάνους αλλά και στους ΚΟΣΜΙΚΟΥΣ Ευρωπαίους που κάνουν τα πάντα ενάντια στον Χριστό και το Ευαγγέλιο.
__Μπορεί οι Χριστιανοί αυτοί να είναι μόνο κατ' όνομα, όμως το μίσος των κοσμικών εκφράζεται με κάθε τρόπο κατά των πιστών του Χριστού σε όλο τον κόσμο, ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ...
=
__Έκθεση της βρετανικής κυβέρνησης «υποβάθμισε» τους διωγμούς των Χριστιανών
19-4-2013 | John Newton
Η αραβική άνοιξη δεν έφερε ειρήνη και ισότητα που έλπιζαν οι Χριστιανοί της Αιγύπτου
AP
Ο επικεφαλής μιας διεθνούς φιλανθρωπικής οργάνωσης της Καθολικής Εκκλησίας του Ηνωμένου Βασιλείου επέκρινε την κυβερνητική έκθεση για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, λέγοντας ότι "συγκαλύπτει" το αυξανόμενο πρόβλημα των διωγμών κατά των Χριστιανών.
Ο Neville Kyrke-Smith, εθνικός διευθυντής της οργάνωσης Aid to the Church in Need (UK), δήλωσε ότι η έκθεση του 2012 για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα από το Γραφείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας "υποβαθμίζει το μέγεθος της δίωξης κατά των Χριστιανών».
Επεσήμανε την φυγή των Χριστιανών από τη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα το Ιράκ, περιγράφοντας τις αναφορές της έκθεσης σε αυτό το θέμα ως «θλιβερά ανεπαρκείς».
Ο κ. Kyrke-Smith είπε: «Αν και η έκθεση περιγράφει τις επιθέσεις εναντίον μελών της ένωσης ομοφυλομανών/ομοφυλοφίλων του Ιράκ, είναι σχεδόν σιωπηλή για τις διάφορες επιθέσεις κατά των Χριστιανών".
Σημειώνοντας ότι σχεδόν τα τρία τέταρτα των Χριστιανών έχουν εγκαταλείψει το Ιράκ, πρόσθεσε: «Ίσως να υπάρχουν τόσο λίγοι εναπομείναντες στη χώρα μετά από τις επανειλημμένες επιθέσεις και βομβαρδισμούς, ώστε να μην θεωρείται πλέον ως κάτι σημαντικό".
Αναφερόμενος σε έρευνα που δείχνει ότι το 75 τοις εκατό του συνόλου των επιθέσεων θρησκευτικού μίσους στον κόσμο στρέφεται κατά των Χριστιανών, ο κ. Kyrke-Smith είπε: «Το Γραφείο δεν πρέπει να αποσιωπά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν [οι Χριστιανοί] σε αυτές τις χώρες, αφήνοντας σοβαρές περιπτώσεις θρησκευτικού μίσους μη αναγνωρισμένη και μη αναφερόμενων. "Θα πρέπει να ακούγονται οι φωνές όλων των ομάδων που διώκονται".
Ο κ. Kyrke-Smith αναφέρθηκε σε άλλη έρευνα που δείχνει ότι 200.000.000 χριστιανοί αντιμετωπίζουν διακρίσεις ή διώξεις και τουλάχιστον 100.000 σκοτώνονται κάθε χρόνο για τη χριστιανική πίστη τους.
Επίσης εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία ότι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χριστιανικές γυναίκες σε πολλές χώρες, δόθηκε λίγη ή καθόλου κάλυψη.
Ενώ η έκθεση FCO αναφέρει το πρόβλημα των κοριτσιών Κοπτών Χριστιανών που απήχθησαν και υποχρεώθηκαν να αλλαξοπιστήσουν στην Αίγυπτο, είπε: «Φαίνεται να υπάρχει υλοποίηση της κλίμακας των απαγωγών».
Αναφέρθηκε σε στοιχεία που δόθηκαν στην Αμερικανική Επιτροπή του Ελσίνκι το 2011, που ανέφεραν ότι έως και 800 Κόπτες Χριστιανές γυναίκες έχουν απαχθεί από το 2009.
Ομοίως ο κ. Kyrke-Smith εξέφρασε την ανησυχία επειδή δεν υπήρξε καμία αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χριστιανές γυναίκες στο Πακιστάν.
Είπε: «Οι γυναίκες από τις θρησκευτικές μειονότητες [στο Πακιστάν] είναι πιο πιθανό να βιώσουν σεξουαλική παρενόχληση ή να βιαστούν, γι 'αυτό ήταν ιδιαίτερα οδυνηρό ότι αυτό το θέμα εξ ολοκλήρου αγνοείται.
"Για να δώσω ένα μόνο παράδειγμα, το Μάρτιο 2012, ένα 14χρονο Χριστιανό κορίτσι βιάστηκε επανειλημμένα από έναν αστυνομικό με απειλή όπλου, ενώ οι παππούδες και γιαγιάδες της ήταν δεμένοι και φιμωμένοι στο διπλανό δωμάτιο.
"Αυτά τα επείγοντα και κρίσιμα ζητήματα θα έπρεπε να έχουν αναφερθεί στην έκθεση του FCO - αλλά δεν έγινε".
Επίσης πρόσθεσε ότι δεν γίνεται λόγος για τους διωγμούς που αντιμετωπίζουν θρησκευτικές ομάδες στην Κίνα.
Ο κ. Kyrke-Smith κατέληξε: «Μερικές φορές δεν είναι εύκολο να γνωρίζουμε την πραγματική έκταση του προβλήματος, καθώς ορισμένες χριστιανικές κοινότητες φοβούνται να μιλήσουν ελεύθερα από φόβο ότι έτσι θα μπορούσαν να γίνουν τα πράγματα ακόμη χειρότερα".
"Αλλά αυτό σημαίνει ότι όσοι από εμάς στη Δύση γνωρίζουμε τα δεινά τους, έχουμε την ηθική υποχρέωση να το πράξουμε και να μιλήσουμε για λογαριασμό τους και να τονίσουμε τους κινδύνους και τα παθήματα που αντιμετωπίζουν ορισμένες κοινότητες".

__



 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com