24.5.13

Εκκλησία και Τράπεζες...



Εκκλησία και Τράπεζες...
Σε νέα καταδίκη της υπεροχής της οικονομίας επί του ανθρώπου προχώρησε το απόγευμα ο πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας ενώπιον διακοσίων χιλιάδων πιστών, μελών καθολικών οργανώσεων, που συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν τον λόγο του, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.
«Η οικονομική κρίση αποτελείται από τον κόσμο, από τις οικογένειες που πεινάνε. Αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει, ενώ, αντιθέτως, όταν μειώνονται οι επενδύσεις των τραπεζών, αυτό παρουσιάζεται σαν τραγωδία», τόνισε ο Αργεντίνος ποντίφικας.
«Η Εκκλησία, με τη μαρτυρία της, πρέπει να εναντιωθεί σε αυτή την λογική», πρόσθεσε ο πάπας Βεργκόλιο, σύμφωνα με τον οποίο «το κύριο ζητούμενο, στην δημόσια ζωή, είναι η ηθική, έντιμη συμπεριφορά, διότι όταν απουσιάζει, μπορεί να συμβεί οτιδήποτε».
Ο πάπας Φραγκίσκος επανέλαβε ότι «η Εκκλησία πρέπει να είναι φτωχή και να υπηρετεί τους φτωχούς». Ζήτησε, επίσης, από τον εντυπωσιακό αριθμό πιστών που συνέρρευσε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, να σταματήσει να τον επευφημεί, φωνάζοντας το όνομά του.
«Στο εξής, θα ήθελα να δείχνουν όλοι τον ενθουσιασμό τους φωνάζοντας μόνον το όνομα του Ιησού», ολοκλήρωσε ο λατινοαμερικανός ποντίφικας.

Πηγή: ΑΜΠΕ
(Από το διαδίκτυο)
=
Όχι πολύ καιρό πριν Έλληνας Δεσπότης εισηγήθηκε να διατεθεί η εκκλησιαστική περιουσία για να σωθεί Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ...


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ

"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας
 ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com