13.4.13

Σε καλό δρόμο κατά των εκτρώσεων;


Σε καλό δρόμο κατά των εκτρώσεων;
 
=




__Ενδιαφέρουσα εξέλιξη στον αγώνα υπέρ της ζωής του αγέννητου αδελφού...
__Την ίδια ώρα που πολλά εκατομμύρια ΕΥΡΩ δαπανώνται για τεχνητές γονιμοποιήσεις από άτεκνα ζευγάρια, πολύ περισσότερα ξοδεύονται νομίμως ή και παρανόμως για να αφαιρείται η ζωή από εματομμύρια αθώα πλάσματα στα σφαγεία των γυναικολογικών κλινικών...
__Λέτε να αλλάζει η κατάσταση με τις παραπάνω νομοθετικές κινήσεις;
__Δυστυχώς δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι επειδή οι κυβερνήσεις του κόσμου υπηρετούν τον ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΟ ΔΙΑΒΟΛΟ και οι αμαρτωλοί είναι δούλοι του εγωισμού του και της άφρονης σποράς τους... την οποία δεν θέλουν να θερίσουν...
__Νομίζουν πως με τις εκτρώσεις γλιτώνουν... αλλά η κρίση τους περιμένει στην κατάλληλη ώρα...  


=

ΗΠΑ: Απαγορεύθηκαν οι εκτρώσεις έπειτα από την ανίχνευση εμβρυϊκού καρδιακού παλμού

Πριν από μερικές ημέρες στη Βόρεια Dakota των Η.Π.Α υπερψηφίστηκαν τρείς πολύ ελπιδοφόροι νόμοι για τον περιορισμό του αριθμού των εκτρώσεων:

-  Ο πρώτος νόμος θέτει απαγόρευση στην πραγματοποίηση άμβλωσης έπειτα από την ανίχνευση καρδιακού παλμού - περίπου στους έξι μήνες κύησης.
- Ο δεύτερος νόμος απαγορεύει την διενέργεια έκτρωσης βάσει γενετικών ανωμαλιών. και
- Ο τρίτος νόμος απαιτεί από τους ιατρούς που πραγματοποιούν εκτρώσεις στην συγκεκριμένη πολιτεία να διαθέτουν ειδική "δικαιοδοσία" και ειδικότητα για να τελούν τις συγκεκριμένες "ιατρικές" πράξεις.

Οι νόμοι υπεγράφησαν από τον κυβερνήτη της πολιτείας της North Dakota Jack Dalrymple. Όπως ήταν αναμενόμενο, το κίνημα υπέρ των εκτρώσεων, ή (σ.σ. pentapostagma.gr θέλοντας να προσθέσουν μία "ακτιβιστική νότα") κίνημα υπέρ της επιλογής (pro-choice) θα επιστρατεύσει όλα τα νομικά μέσα για να αποτραπούν οι συγκεκριμένες αποφάσεις..

Με τα ισχύοντα δεδομένα, οι τρείς νόμοι θα τεθούν κανονικά σε ισχύ τον Αύγουστο. Παρόλα αυτά, το Κέντρο Υπέρ των Αναπαραγωγικών Δικαιωμάτων που έχει έδρα του τη Νέα Υόρκη είναι έτοιμο να προκαλέσει την ακύρωση των νομοθεσιών με κάθε δυνατό μέσο.

Δυστυχώς, οι πιθανότητες φαίνεται να είναι με το μέρος του κινήματος υπέρ των εκτρώσεων, καθώς πολλοί νομικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η απόφαση της Πολιτείας παραβιάζει σχετική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Η.Π.Α περί "προστασίας των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων" (υπόθεση Roe εναντίον Wade) η οποία προβλέπει ότι οι αμβλώσεις επιτρέπονται μέχρι του διαστήματος παρέλευσης 24 εβδομάδων κύησης.

Ο Κυβερνήτης της North Dakota επισημαίνει πάντως ότι οι τρείς αυτοί νόμοι δίνουν την δυνατότητα στην Πολιτεία να "πιέσει στα όρια της" την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, δημιουργώντας μία έστω και προσωρινή νομική νίκη..


pentapostagma.gr

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/hpa-apagorefthkan-oi-ektrwseis-epeita-apo-thn-anixneush-emvryikou-kardiakou-palmou.html#ixzz2PeiGSIP3

=
__.
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com