2.4.13

Και το πιο ΑΝΗΘΙΚΟ...


Και το πιο ΑΝΗΘΙΚΟ...

=
__Ο όρος "ξέπλυμα βρώμικου χρήματος" χρησιμοποιείται για χρήματα που κέρδισαν κάποιοι με παράνομους τρόπους...
__Αλλά ο όρος "ΒΡΩΜΙΚΟ ΧΡΗΜΑ" αφορά --πρέπει να αφορά-- χρήματα που κέρδισαν κάποιοι με αθέμιτους τρόπους... 
__Αν πρέπει να μιλήσουμε για το τελευταίο, τότε το ΕΥΡΩ όπως το διαχειρίζονται οι Ευρωπαίοι (και του Βορρά μα και του Νότου), σίγουρα είναι ένα από τα ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ...
=
Κυκλοφορεί ανάμεσα μας το «βρώμικο» χρήμα, καθώς σύμφωνα με έρευνα ένα «μέσο» ευρωπαϊκό χαρτονόμισμα κουβαλά πάνω του από 21.000 έως 26.000 βακτήρια!

Δεν ξεκουράζεται αποκλειστικά σε φορολογικούς παραδείσους το «βρώμικο» χρήμα, καθώς σύμφωνα με έρευνα της Mastercard που δημοσιεύει η «Ελευθεροτυπία», το 60% των Ευρωπαίων πιστεύει ότι τα χαρτονομίσματα είναι πολύ πιο βρόμικα από αντικείμενα καθημερινής χρήσεως , όπως πόμολα δημόσιων κτιρίων ή χώρων, κουμπιά από ΑΤΜ και βιβλία από δανειστικές βιβλιοθήκες.

Την πεποίθηση αυτή των Ευρωπαίων, ενισχύει και μια έρευνα του 2012 από ομάδα της Οξφόρδης, οι οποίοι εξέτασαν χιλιάδες ευρωπαϊκά χαρτονομίσματα και διαπίστωσαν ότι ο μέσος όρος βακτηρίων που κουβαλά πάνω του ένα χαρτονόμισμα είναι από 21.000 έως 26.000. Βακτήρια που σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας είναι αρκετά για να προκαλέσουν μόλυνση ή να μεταδώσουν κάποια ασθένεια.
=
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com