16.12.12

Λειτουργική οπισθοδρόμηση...


Λειτουργική οπισθοδρόμηση...

=

__Είχαν φαγωθεί οι μαυρόψυχοι κληρικοί για να απαγορεύσουν την πρωτοβουλία του προηγούμενου Μητροπολίτη Πρεβέζης που είχε εισαγάγει την ανάγνωση των κειμένων της Αγίας Γραφής ΚΑΙ στη δημοτική γλώσσα.
__Τον πολέμησαν και τον διέβαλλαν, και τώρα που άλλος ανέλαβε την θέση του, το σύνθημα δόθηκε: ΟΠΙΣΘΕΝ ΟΛΟΤΑΧΩΣ.
__Και μάλιστα με απειλές για τιμωρίες... Ντροπή! και Απελπισία... Το σκοτάδι νίκησε άλλη μία φορά...  
Σύμφωνα με πληροφορίες από το πρακτορείο θρησκευτικών ειδήσεων Romfea.gr, το στίγμα για την επόμενη ημέρα στην τοπική Εκκλησία της Πρέβεζας, έδωσε κατά την πρώτη Ιερατική Σύναξη ο νέος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος.
Απευθυνόμενος στους κληρικούς της επαρχίας του, αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της μετάφρασης των λειτουργικών κειμένων στην νεοελληνική.
"Δεν ζητώ τίποτε παραπάνω από εσάς, παρά μόνο όσα προβλέπουν οι Ιεροί Κανόνες της Εκκλησίας".
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Μητροπολίτης ζήτησε από τους ιερείς να μην αποδίδουν πλέον στην νεοελληνική γλώσσα τα λειτουργικά κείμενα.
Και απείλησε:
"Όπως εγώ υπακούω στις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, θα παρακαλούσα και εσείς να επιδείξετε υπακοή στο συγκεκριμένο ζήτημα, ώστε να μην με φέρετε σε δύσκολη θέση".
 Και εξήγησε:
"Άλλωστε και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στην Εκκλησία της Ελλάδος, όλα τα μυστήρια και οι ευχές αποδίδονται στο πρωτότυπο κείμενο".
=

__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com