2.12.12

Ταραχή στην Εκκλησία για ελέγχους του ΣΔΟΕ ...


Ταραχή στην Εκκλησία για ελέγχους του ΣΔΟΕ ...

==

__Ανάστατοι είναι οι κληρικοί με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για ύπαρξη τραπεζικών λογαριασμών μητροπολιτών και ελέγχους από το ΣΔΟΕ. Ήδη, μητροπολίτες, έχουν διαψεύσει την ύπαρξη τέτοιων λογαριασμών τους, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι το θέμα πρέπει να συζητηθεί στην Ιερά Σύνοδο και εκείνη πλέον να προβεί σε ενέργειες, ώστε να μη συκοφαντούνται αρχιερείς.
 
Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, δήλωσε χαρακτηριστικά: «H Εκκλησία έχει εμπιστοσύνη στους ελεγκτικούς μηχανισμούς της ελληνικής πολιτείας και στις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων. Έτσι, όποιος αναζητεί την αυτοδικαίωσή του μπορεί να τη διεκδικήσει. Ως εκ τούτου, η Ιερά Σύνοδος δεν μπορεί να ασχοληθεί ουσιαστικά επί του θέματος».


Ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος, Κύριλλος, έχει διαψεύσει εγγράφως τα περί «οχλήσεώς του από το ΣΔΟΕ», και παρέχει δυνατότητα και εξουσιοδοτεί εν λευκώ όποιον ενδιαφέρεται να ελέγξει την αλήθεια των όσων έχει δηλώσει.



Ο μητροπολίτης Περιστερίου, Χρυσόστομος, με δήλωσή του, επισημαίνει: «οιοσδήποτε κληρικός η λαϊκός έχει στοιχεία να τα καταθέσει επωνύμως εις το ΣΔΟΕ προς περαιτέρω έρευναν. Επιφυλάσσομαι να ασκήσω παν νόμιμον δικαίωμα προς την προστασίαν της προσωπικότητός μου και την αποκατάστασιν της υστεροφημίας μου».

Ο μητροπολίτης Μεσογαίας, Νικόλαος, με επιστολή του προς τον αρχιεπίσκοπο κάνει λόγο για «αήθη πολεμική κατά της Εκκλησίας», χαρακτηρίζει «ασύλληπτες μυθοπλασίες, συκοφαντικές αοριστίες και προκλητικές διαδόσεις» τα δημοσιεύματα, αλλά και τις φήμες που έχουν διαδοθεί γύρω από ορισμένους ιεράρχες, και ζητεί από τον αρχιεπίσκοπο να προβεί σε ενέργειες προς το ΣΔΟΕ για να διαψευσθούν υπεύθυνα οι διαδόσεις.

Ο μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, αναφέρεται στο θέμα, λέγοντας μάλιστα ότι ο λογαριασμός της μισθοδοσίας του στην Τράπεζα ανέρχεται αυτή τη στιγμή στο ποσό των 387 ευρώ. Δεν παραλείπει, ωστόσο, να κάνει λόγο για «τυχόν "πεπτωκότας" αδελφούς εις τον δεινόν πειρασμόν της φιλαργυρίας»…

Πηγή: ΑΠΕ / Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
 
 .
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com