9.11.12

Οι νεκροί και οι φτωχοί ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ


Οι νεκροί και οι φτωχοί ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ...


Από την βρετανική εφημερίδα The Independent,

 =
Νέα συμπεράσματα, που δημοσιεύονται στο Δελτίο Περιβαλλοντικής Μόλυνσης και Τοξικολογίας, υποστηρίζουν την άποψη ότι τα πυρομαχικά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που χρησιμοποιήθηκαν στις συγκρούσεις οδήγησαν σε αυξημένη κρίση υγείας στο Ιράκ. Αυτή είναι η πιο πρόσφατη από μία σειρά μελετών που έχουν δείξει σύνδεση μεταξύ των βομβαρδισμών και της αύξησης ατελών γεννήσεων. Τα προκαταρκτικά συμπεράσματα το 2010, προκάλεσαν μια έρευνα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) για την αύξηση ατελών γεννήσεων στην περιοχή. Η αναμενόμενη από πολλούς έκθεση της ΠΟΥ, που θα δημοσιευθεί τον προσεχή μήνα θα παρουσιάσει μια αύξηση στις ατελείς γεννήσεις μετά τις μάχες.
Έχουν εξεταστεί εννέα περιοχές «υψηλού κινδύνου» στο Ιράκ, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών της Φαλούτζα και της Βασόρας. Όπου υπάρχει υψηλή ένδειξη, η ΠΟΥ αναμένεται να απαιτήσει πρόσθετες μελέτες για να επισημάνει τις ακριβείς αιτίες.
Η πιο πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι στη Fallujah, περισσότερα από τα μισά ανάπηρα μωρά που εξετάστηκαν γεννήθηκαν μεταξύ 2007 και 2010. Πριν από την πολιορκία, αυτός ο αριθμός ήταν 1 στα 10 και πριν από το 2000 λιγότερα από 2% των μωρών γεννιόνταν με ατέλεια. Περισσότερες από 45% όλων των εγκυμοσυνών που εξετάστηκαν, τελείωσαν με αποβολή δύο χρόνια μετά το 2004, αυξημένες κατά 10% από ότι πριν από το βομβαρδισμό. Μεταξύ 2007 και 2010, 1 στις 6 από όλες τις εγκυμοσύνες τελείωσε με αποβολή.
  =

__Έκαναν τον πόλεμο δήθεν επειδή ο Σαντάμ "είχε χημικά όπλα μαζικής καταστροφής" ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ.
__Ως αποτέλεσμα άφησαν εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και ανάπηρους, ανάμεσά τους και ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ που γεννιούνται ανάπηρα εξαιτίας των συμμαχικών βομβαρδισμών.
__Αυτά είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ όμως κανείς δεν πρόκειται να δικαστεί επειδή την ιστορία την γράφουν οι νικητές.
__Οι νεκροί και οι φτωχοί ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΦΩΝΗ ΟΥΤΕ ΔΙΚΑΙΟ.
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com