18.11.12


Πληθωρισμός Δεσποτάδων...

==

__Από την εφημερίδα "ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ" (16-11-2012) αντιγράφουμε το εξής ενδιαφέρον και λίαν σοβαρό σχόλιο.

__Υπάρχει κανένας τίμιος άνθρωπος να το διαβάσει και να προβληματιστεί;
=


ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ «ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ»
ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ ΜΑΣ

ΓΕΜΙΣΑΜΕ «δεσποτάδες», πληθωρισμός «μιτροφόρων»!

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας εξέλεξε άλλους δύο μητροπολίτες για τις κενές Μητροπόλεις Νικοπόλεως και Ιερισσού. Δεν στέγνωσε ακόμη το μελάνι από τα σχόλια για τούς δεκάδες «βοηθούς επισκόπους», που εξέλεξε πέρυσι η Ιεραρχία.
Η Εκκλησία της Ελλάδος κατέχει τον μεγαλύτερο αριθμό επισκόπων, σε σχέση με τον πληθυσμό της, από όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες!
Η πατρίδα μας βιώνει το φάσμα της οικονομικής κατάρρευσης.
Γίνεται αγωνιώδης προσπάθεια συρρίκνωσης των δημόσιων υπηρεσιών, για εξοικονόμηση δαπανών.
Εκατομμύρια άνθρωποι είναι άνεργοι, πεινασμένοι και δυστυχώς πολλοί καταφεύγουν στις αυτοκτονίες. Οι κυβερνώντες μας εκλιπαρούν, ταπεινωμένοι στους ξένους τοκογλύφους, να μας δοθούν δάνεια, με δυσβάστακτους όρους, για να πληρωθούν οι μισθοί, οι συντάξεις, τα φάρμακα και τα νοσοκομεία.
Μπροστά σε αυτή τη φρικώδη κατάσταση ο λαός μας διερωτάται, μήπως και η ηγεσία της Εκκλησίας μας θα έπρεπε να συμμαζέψει «τα του οίκου της».
Μήπως θα έπρεπε να γίνει η περιπόθητη εδώ και δεκαετίες αναδιάρθρωση της διοίκησης της Εκκλησίας μας και να επανέρθει ο αρχαίος θεσμός των ελάχιστων μητροπολιτών, αρχιεπισκόπων και χωρεπισκόπων;
Από πού και ως πού, Μητρόπολη (μητέρα πόλις) η Ιερισσός, τα Κύθηρα και η Ναύπακτος;
Δεν αρκεί μία Μητρόπολη (και πολύ είναι) σε κάθε νομό;
Δε νομίζουν οι Σεβασμιώτατοι ότι πρέπει να γίνει και στην Εκκλησία «Καλλικράτης», δηλαδή να καταργούνται και να συνενώνονται μικρές Μητροπόλεις, που χηρεύουν;
Με ποια δικαιολογία απευθύνονται στην Πολιτεία να λύσει το θέμα διορισμού εφημερίων, όταν δεν βλέπουν οι κυβερνώντες απτά παραδείγματα ανανέωσης και στην Εκκλησία;
Μεταφέρουμε εδώ το ερώτημα πολλών πιστών: Ισχύει και για τους «δεσποτάδες» η ποσόστωση 1/10 για το διορισμό τους;
Τα σχόλια αυτά είναι καλόπιστα, καρπός αγωνίας μας για την πορεία και το σωστικό έργο της Εκκλησίας μας, το οποίο δεν έχει σχέση με τον «πληθωρισμό των μιτροφόρων»!
Σεβασμιώτατοι τολμήστε!

=

__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com