13.11.12

100 εκατομμύρια Άγιες Γραφές στην Κίνα...


100 εκατομμύρια Άγιες Γραφές στην Κίνα...


=
Η μόνη εκτυπωτική εταιρεία που επιτρέπεται να τυπώνει την Αγία Γραφή στην Κίνα ανακοίνωσε προ ημερών ότι έχουν ήδη τυπωθεί πάνω από 100 εκατομμύρια αντίτυπα των Χριστιανικών Αγίων Γραφών.
Ο Zhonghui Qiu, πρόεδρος του Δ.Σ. διοικητικού συμβουλίου της Amity Printing Co Ltd Ltd, δήλωσε ότι το 100 εκατομμυριοστό αντίγραφο τυπώθηκε τον Ιούλιο. Η εταιρεία έχει τυπώσει Βίβλους σε περισσότερες από 90 γλώσσες για περίπου 70 διαφορετικές χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο.
Η εταιρεία τυπώνει την Αγία Γραφή από το 1988, όταν ξεκίνησε ως μια κοινοπραξία μεταξύ των Ηνωμένων Βιβλικών Εταιριών (UBS) και το Ίδρυμα Amity.
Περισσότερες από 2.000 γλώσσες στον κόσμο εξακολουθούν να είναι χωρίς μετάφραση της Βίβλου, ενώ πολλοί φτωχοί χριστιανοί στις αγροτικές περιοχές της Κίνας εξακολουθούν να περιμένουν να λάβουν την πρώτη τους Αγία Γραφή. Ως εκ τούτου, είναι ελπίδα ότι μέσω αυτής της μακροχρόνιας σχέσης, οι Ηνωμένες Βιβλικές Εταιρείες θα βρουν ευκαιρίες για να κάνουν διαφορετική τη ζωή του κινεζικού λαού.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση η Κίνα έχει περισσότερους από 16 εκατομμύρια Χριστιανοί σήμερα, και 1.800 σπουδαστές σε 18 θεολογικές σχολές της Αγίας Γραφής. Έχει, επίσης, 55.000 εκκλησίες και χώρους συγκέντρωσης, 100.000 εθελοντές και 36.000 ιεραποστόλους.
Αλλά μερικοί πιστεύουν ότι ο αριθμός των χριστιανών στην Κίνα είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερος από ότι λέει η κυβέρνηση της χώρας, λόγω του μεγάλου αριθμού Χριστιανών που λατρεύουν χωριστά από τις εκκλησίες που ελέγχει η κυβέρνηση. Διαφορετικές έρευνες μιλούν για περίπου 70 εκατομμύρια Χριστιανών το 2011.
Δυστυχώς, αν και σύμφωνα με τα παραπάνω η Κίνα παράγει τόσες πολλές Άγιες Γραφές, οι χριστιανοί που ζουν σε αγροτικές περιοχές, ή δεν ανήκουν στις ελεγχόμενες από το κράτος εκκλησίες, συχνά αναγκάζονται να ζουν χωρίς τη Βίβλο επειδή η πώλησή της επιτρέπεται μόνο σε περίπου 70 σημεία.
Σύμφωνα με την Open Doors η Κίνα θεωρείται ως μία από τις 21 χώρες του κόσμου που διώκουν χριστιανούς, καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει να διώκει εκκλησίες που δεν συνδέονται με τις εκκλησίες που ελέγχει το κράτος.
 
=
__.
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com