26.10.12

Αξιολόγηση κληρικών [ποιμένων]...


Αξιολόγηση κληρικών [ποιμένων]...

==
http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/axiol_klirikon_2012.pdf


__Σύμφωνα με σχετικές διατάξεις μετά τη δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. 73/9.4.2012/Α, το Κανονισμού της Ιεράς Συνόδου 230/2012 «Περί Εφημερίων και Διακόνων», τέθηκε σε ισχύ ο ως άνω Κανονισμός, και εναρμονίζεται προς τον βασικό Νόμο 4024/2011 (Φ.Ε.Κ. 226/27-11-2011, τ. Α΄).
__Κατόπιν αυτού, για πρώτη φορά συναρτάται κατά τρόπο δεσμευτικό η υπηρεσιακή εξέλιξη το Κληρικού με το σύστημα αξιολογήσεώς του, όπως αυτό περιγράφεται στο άρθρο 11 το ως άνω Κανονισμού.
__Μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους η παραπάνω απόφαση και ελπίζουμε ο θεσμός να εφαρμοστεί και να λειτουργήσει εποικοδομητικά και επωφελώς για την Εκκλησία.
__Με την ευκαιρία θέτουμε το ερώτημα, ΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ (ετερόδοξες), όπου ο πάσα ένας αναγορεύεται --συνήθως από τον εαυτό του ή από τους συγγενείς του-- ως ΠΟΙΜΕΝΑΣ ή ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ή ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ, χωρίς κανένα ουσιαστικό προσόν, εκτός μόνον από την ΥΠΟΤΑΓΗ και ΣΥΓΓΕΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ με τους προϋπάρξαντες ή προϊσταμένους του;
__Επιπλέον, πόσοι τυχάρπαστοι βρίσκονται σήμερα σε θέσεις "εξουσίας" ή "προβολής", απλώς και μόνο επειδή κάποιος τους συμπάθησε ή --το ακόμη χειρότερο-- επειδή οι ίδιοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν γύρω από τον εαυτό τους μερικούς συγγενείς και φίλους, ή κάποιους αφελείς στους οποίους ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ως "χαρισματούχοι", και με δέκα ή είκοσι υπογραφές πήραν από το Κράτος μία «Άδεια Εκκλησίας», ωσάν να επρόκειτο να ανοίξουν "σουβλατζίδικο";;;
 __Σίγουρα ο Θεός δεν είχε τέτοιο "όραμα"  για την Εκκλησία του Υιού Του.
__Εμείς οι άνθρωποι γιατί την καταντήσαμε σ' αυτό το χάλι;
 
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com