29.10.12

Χριστιανικής ειδωλολατρίας το ανάγνωσμα...


Χριστιανικής ειδωλολατρίας το ανάγνωσμα...


Ποια Παναγιά είναι καλύτερη και ανώτερη;


__Ολόκληρο ΛΕΙΨΑΝΟ του Αγίου Δημητρίου και πάμπολλες άλλες εικόνες μέσα στον ίδιο ναό και όλους τους άλλους ναούς της Θεσσαλονίκης, όπως και η εικονιζόμενη στο τέμπλο στην παραπάνω φωτογραφία, δεν μπόρεσαν να κάνουν κανένα καλό στην Θεσσαλονίκη, αλλά όπως κήρυξε ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος, χρειαζόταν να έρθει η "εισαγόμενη" εικόνα από το Άγιο Όρος.

Στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης μιλώντας για την εικόνα του «Άξιον Εστί» σημείωσε: «Η εικόνα με τον ερχομό της από το Άγιο Όρος, άλλαξε όλη την ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης, μας έδωσε δύναμη».

__Με άλλα λόγια, η αξία δεν είναι στο εικονιζόμενο πρόσωπο ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΑΝΙΔΙ...
__Και αν αυτό δεν είναι ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑ / ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑ, πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί;
__Πείτε το εσείς μόνοι σας αγαπητοί αναγνώστες!!!
 .
=
Θεσσαλονίκη, Γιώργος Φερδής
Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί της επετείου του ΟΧΙ τέλεσε σήμερα ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Ο ναός ήταν κατάμεστος από πλήθος κόσμου, ο οποίος προσκυνούσε την εικόνα της Παναγίας του «Άξιον Εστι» από το Άγιον Όρος.
Να αναφερθεί ότι την εικόνα συνοδεύει στη Θεσσαλονίκη, αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας με επικεφαλής τον πρωτοεπιστάτη Γέρων Μάξιμο Ιβηρίτη.
Η εικόνα είχε μεταφερθεί από το Άγιον Όρος ύστερα από σχετικό αίτημα του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, για τις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Μητρόπολη, των Δημητρίων 2012 αλλά και των 100χρονων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης.
Θα παραμείνει μέχρι τέλος Οκτωβρίου, αλλά ενδεχομένως θα υπάρξει παράταση ανάλογα με την προσέλευση του κόσμου.
Λόγο του εορτασμού των Δημητρίων, τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα και το ιερό λείψανο του Αγίου Δημητρίου, που δεσπόζει στο κέντρο του Ναού και πλήθος κόσμου έχει έρθει για να προσκυνήσει τον προστάτη της Θεσσαλονίκης.
Στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης μιλώντας για την εικόνα του «Άξιον Εστί» σημείωσε: «Η εικόνα με τον ερχομό της από το Άγιο Όρος, άλλαξε όλη την ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης, μας έδωσε δύναμη».
Αναφερόμενος στην σημερινή κρίση υπογράμμισε ότι: «Πρέπει να πιστέψουμε και να συσπειρωθούμε  για να γίνει η σημαντική αλλαγή, αν δεν γίνει κάτι δεν κάνουμε σωστά».
«Πρέπει να κάνουμε υπομονή και καλή χρήση των αγαθών μας» είπε κλείνοντας ο κ. Άνθιμος.

=

__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com