20.9.12

Αμήν και πότε...

Αμήν και πότε...
=
Μια από τις κορυφαίες ισλαμικές οργανώσεις ο Οργανισμός της Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC), επισημοποίησε χθες την πρόθεση να δρομολογήσει εκ νέου τις μακροχρόνιες προσπάθειες, ώστε να καταστεί η θρησκευτική προσβολή, διεθνές ποινικό αδίκημα.
Η τοποθέτηση αυτή ακολουθεί το σάλο που έχει ξεσπάσει σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο, εξ αιτίας της ταινίας που προβλήθηκε μέσω του διαδυκτίου, αλλά και των σχεδίων σε γαλλικό περιοδικό, που σατιρίζουν τον προφήτη Μωάμεθ.
Η θέση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, είναι μάλλον απίθανο να κερδίσει την αποδοχή από τις δυτικές χώρες, οι οποίες μάλιστα ζητούν από ισλαμικά κράτη, όπως το Πακιστάν, να καταργήσουν το νόμο περί βλασφημίας, που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στη θανατική ποινή.
Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού της Ισλαμικής Συνεργασίας, Εκμελεντίν Ιχσάνογλου, δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να «βγει από κρυψώνα της δικαιολογίας περί ελευθερίας της έκφρασης», σχόλιο που αφορά τα επιχειρήματα της Δύσης πάνω στα οποία οι δυτικές χώρες βασίζονται και αρνούνται εδώ και μια δεκαετία να αποδεχτούν την πρόταση των Ισλαμιστών.
Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του OIC, η οποία αριθμεί 57 μέλη με έδρα στη Σαουδική Αραβία, σημειώνει ότι «η αυξανόμενη μισαλλοδοξία εναντίον των Μουσουλμάνων πρέπει να ελεγχθεί» και ζήτησε «έναν διεθνή κώδικα δεοντολογίας για τα ΜΜΕ και τα κοινωνικά δίκτυα ώστε να απαγορευθεί η διάδοση του υλικού υποκίνησης της μισαλλοδοξίας».
Οι δυτικές χώρες έχουν από καιρό υποστηρίξει ότι τα μέτρα αυτά θα είναι σε αντίθεση με τη χάρτα των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία της έκφρασης και ακόμη θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα σε προσχώματα όσον αφορά την ακαδημαϊκή έρευνα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

=
__Είναι τεράστιο πρόβλημα ΗΘΙΚΗΣ ΑΣΥΝΕΠΕΙΑΣ όταν οι άνθρωποι μπορούν να πάνε στο δικαστήριο επειδή δημοσίευσαν φωτογραφίες μιας κυρίας χωρίς ενδυμασία, αλλά ξαφνικά αποκτούν ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ όταν βρίζουν και περιγελούν τον Θεό (με όποια ονομασία και αν αυτός περιγράφεται από τις διάφορες θρησκείες).
__Η υποκρισία των ασεβών ανθρώπων, που ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ όταν παραβιάζονται οι νόμοι του Θεού και ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΝ όταν πρόκειται ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΑΤΑΞΙΕΣ ΤΟΥΣ είναι πέραν κάθε λογικής.
__Πόσοι νεκροί και πόσες ζημιές θα είχαν προληφθεί αν πράγματι οι άνθρωποι μάθαιναν ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ο ένας τον άλλο και τα ΠΙΣΤΕΥΩ του.
__Αλλά το πρόβλημα είναι ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ... τον όποιο θεό, αρκεί να προβάλλουμε την δική μας ΑΦΡΟΣΥΝΗ και ΑΥΘΑΔΕΙΑ.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com