27.9.12

Μια αλλιώτικη βλασφημία...
==

«Μακάρι να μπορούσαμε να δείξουμε στον κόσμο ότι η αφιέρωση στον Χριστό δεν είναι μία γλυκανάλατη, πληκτική μονοτονία, αλλά η πιο συναρπαστική και συγκλονιστική περιπέτεια που θα μπορούσε να γνωρίσει ποτέ το ανθρώπινο πνεύμα. Τότε όλοι εκείνοι που στέκονται έξω από την εκκλησία και κοιτάζουν με μισό μάτι τον Χριστό, θα έρχονταν κατά χιλιάδες για να δηλώσουν την πίστη τους και εμείς θα είχαμε μπροστά μας τη μεγαλύτερη αναζωπύρωση από τη μέρα της Πεντηκοστής». James Stewart, Σκοτσέζος συγγραφέας.


__Αν οι Χριστιανοί μπορούσαν - ήθελαν - αποφάσιζαν, να αφήσουν τον Χριστό να ζει και να κυριαρχεί στη ζωή τους, πάρα πολλοί άνθρωποι θα έλεγαν ΝΑΙ στον Χριστό.
Ατυχώς, οι περισσότεροι Χριστιανοί δεν θέλουν και δεν επιτρέπουν στον Χριστό να βιώνει και να κυριαρχεί στη ζωή τους. Στην πραγματικότητα αρκούνται σε έναν Χριστό που ΠΛΗΡΩΣΕ τις παλιές τους αμαρτίες και έναν Χριστό που στο τέλος ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.
__Στο ενδιάμεσο, όμως, δεν θέλουν τον Χριστό να λειτουργεί ως ΒΑΣΙΛΙΑΣ στις καθημερινές τους υποθέσεις, για τον απλούστατο λόγο επειδή ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΒΑΣΙΛΙΑ, και αυτός ο άλλος βασιλιάς είναι Ο ΕΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ

__Αλλά δεν είναι δυνατόν να διαψευστεί ο Χριστός που είπε: «Ουδείς δύναται δύο κυρίους να δουλεύη· διότι ή τον ένα θέλει μισήσει και τον άλλον θέλει αγαπήσει, ή εις τον ένα θέλει προσκολληθή και τον άλλον θέλει καταφρονήσει» (Ματθ. 6:24). Έτσι, χωρίς να το καταλαβαίνουν, οι Χριστιανοί ΜΙΣΟΥΝ τον Χριστό και ΑΓΑΠΟΥΝ τον εαυτό τους.

__Αυτός είναι ο ψεύτικος χριστιανισμός και αυτοί είναι οι ψεύτικοι «χριστιανοί» που σήμερα δυσφημούν τον Χριστό και τον Θεό με τη διαγωγή και πορεία τους. 
__Είναι σαν εκείνους για τους οποίους έγραψε ο Παύλος: «Το όνομα του Θεού εξ αιτίας σας βλασφημείται μεταξύ των εθνών» (Ρωμ. 2:24), αλλά ούτε προς στιγμή μπορούν να σκεφτούν πως αυτός ο λόγος μπορεί να τους αφορά προσωπικά.

__Τι γίνεται με εμάς σήμερα;
__Σε ποια από τις δύο κατηγορίες ανήκουμε;
.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com