21.9.12

Ποια προϊόντα είναι ελληνικά;

Ποια προϊόντα είναι ελληνικά;

__Προτείναμε προχθές να αγοράζουμε ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ.
__Αλλά ποια είναι ΕΛΛΗΝΙΚΑ;
__Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα πολλά προϊόντα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΣΗ "MADE IN GREECE" όπως παλιά αλλά έχουν απλώς την σήμανση MADE IN EU (κατασκευασμένο στην Ευρωπαϊκή Ένωση) αν την έχουν κι αυτή.
__Γι' αυτό ένας ασφαλής τρόπος να ξεχωρίζουμε τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ είναι κοιτάζοντας το bar code, ΑΝ ΑΡΧΙΖΕΙ από τους αριθμούς 520 και 521.

=
Και βεβαίως προτιμούμε να αγοράζουμε ελληνικά ποιοτικά προϊόντα, ιδιαίτερα εκείνα που δίνουν μια ευνοϊκή σχέση αξίας/τιμής. Πώς όμως μπορούμε να τα αναγνωρίσουμε στο ράφι; Πολύ απλό. Όλα τα προϊόντα φέρουν ένα «γραμμωτό κώδικα» αναγνώρισης (bar code ή ακριβέστερα universal product Code - UPC) με κάποια νούμερα στη βάση του
.Για τα προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα, (αλλά και τα εισαγόμενα που υφίστανται κάποια επεξεργασία, τυποποιούνται ή συσκευάζονται στην Ελλάδα, και έχουν ελληνική προστιθέμενη αξία), τα πρώτα τρία νούμερα στον γραμμικό κώδικα είναι
5 20 ή 5 21
Για παράδειγμα:
bar code 520 Αν και το θέμα της παραχώρησης αυτού του κωδικού είναι πολύ περίπλοκο και δεν εξασφαλίζει απόλυτα την ελληνικότητα ενός προϊόντος, το 5 20 ή 521 είναι το μόνο μέσο αναγνώρισης που διαθέτουμε.
«Εάν δεν υπάρχει ο κωδικός 520 ή 5 21, το προϊόν, σχεδόν πάντα, δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα» Πιο συγκεκριμένα, εάν το προϊόν δεν έχει τους κωδικούς 520 ή 521 σε ποσοστό πιθανότητας 98% δεν είναι ελληνικό. Αν τους έχει, σε ποσοστό πιθανότητας 95%, είναι ελληνικό.
=

__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com