14.9.12

Κάτω από το σύμβολο της ειρήνης(;)
=
"Το Αποστολικό ταξίδι μου στο Λίβανο και κατ' επέκταση σε όλη τη Μέση Ανατολή μπαίνει κάτω από το σύμβολο της ειρήνης", δήλωσε ο Πάπας στα γαλλικά, μετά την προσευχή του Αγγέλου στη θερινή κατοικία του στο Καστέλ Γκαντόλφο, κοντά στη Ρώμη.
"Η δέσμευση για διάλογο και συμφιλίωση πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη", πρόσθεσε απευθυνόμενος σε Γάλλους προσκυνητές. Σύμφωνα με τον Βενέδικτο XVI, η διαδικασία αυτή "θα πρέπει να υποστηριχθεί από τη διεθνή κοινότητα, που αναγνωρίζει όλο και περισσότερο τη σημασία που έχει για τον κόσμο μια σταθερή και διαρκής ειρήνη στην περιοχή".
"Ακόμα κι αν φαίνεται δύσκολο να βρούμε λύσεις σε διάφορα προβλήματα, δεν μπορούμε να ανεχθούμε τη βία και την αύξηση των εντάσεων", τόνισε ο ποντίφικας.
Ο Πάπας υπενθύμισε ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στο Λίβανο από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή, θα έχει "την ευπρόσδεκτη ευκαιρία να συναντηθεί με τον λιβανικό λαό και τις αρχές του, με τους χριστιανούς αυτής της αγαπητής χώρας, καθώς και εκείνους που θα έλθουν από γειτονικές χώρες".
"Δεν αγνοώ τη συχνά δραματική κατάσταση που βιώνουν οι πληθυσμοί αυτής της περιοχής που έχει πληγεί εδώ και πάρα πολύ καιρό από τις αδιάκοπες συγκρούσεις", υπογράμμισε. Ο Βενέδικτος είπε επίσης ότι κατανοεί "την αγωνία πολλών κατοίκων της Μέσης Ανατολής που είναι βυθισμένοι καθημερινά στα κάθε λογής δεινά που επηρεάζουν με θλιβερό τρόπο, και μερικές φορές θανάσιμα, την προσωπική και οικογενειακή τους ζωή".
Ο Πάπας εξέφρασε "την ανησυχία του για εκείνους που αναζητώντας ένα χώρο ειρήνης, εγκατέλειψαν την οικογενειακή και επαγγελματική τους ζωή και βιώνουν την αβεβαιότητα της εξορίας".
Το ταξίδι του 85χρονου Βενέδικτου XVI, το 24ο του Πάπα στο εξωτερικό από την άνοδό του στο ανώτατο ιερατικό αξίωμα το 2005, είναι ένα από τα πιο δύσκολα λόγω των συγκρούσεων στη Συρία που δημιουργούν εντάσεις στο γειτονικό Λίβανο.

=
__Εντάξει για το ταξίδι, αλλά ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ αυτό το "σύμβολο της ειρήνης"; 

__Μάλλον ξέχασε να το πει ο πάπας...
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com