16.9.12

Αλλαγή ή προσαρμογή;...

Αλλαγή ή προσαρμογή;...
==
__Υπάρχει ένα ανέκδοτο που λέει ότι εξαιτίας κάποιων πυρηνικών δοκιμών προκλήθηκε ταχεία τήξη των πολικών πάγων. Οι επιστήμονες προειδοποίησαν τότε τον κόσμο ότι απομένουν μόνο τρεις εβδομάδες πριν ολόκληρος ο πλανήτης βυθιστεί στο νερό
__Οι Ρωμαιοκαθολικοί έτρεξαν στη Ρώμη για να σωθούν.
__Oι Μουσουλμάνοι κατέφυγαν στη Μέκκα.
__Oι Αμερικανοί Προτεστάντες στους Τηλευαγγελιστές στις τηλεοράσεις τους... 
__Αλλά μια ομάδα Εβραίων συγκεντρώθηκαν σε μια Συναγωγή.
__Εκεί ο ραβίνος είπε, "Ιουδαίοι! Μας απομένουν τρεις εβδομάδες για να μάθουμε να ζούμε κάτω από το νερό!"

__Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ της αλλαγής και της προσαρμογής.  
__Αλλάζω σημαίνει παραδίδομαι –εγκαταλείπω αυτό που είμαι– επειδή οι συνθήκες φαίνονται πολύ πιο δυνατές από όσο μπορώ να αντέξω.  
__Προσαρμόζομαι, αντίθετα, σημαίνει ότι καταλαβαίνω καλύτερα αυτό που είμαι και πώς μπορώ να αντεπεξέλθω σε μια πρόκληση.

__Αυτός είναι ο διαρκής αγώνας των νέων καθώς αλλάζει η ηλικία τους και το περιβάλλον τους ενώ απομακρύνονται από τον κύκλο προστασίας της οικογένειάς τους. Βρίσκουν ότι είναι αρκετά διαφορετικοί από τους άλλους νέους, όμως τι θα πρέπει να κάνουν; Να αλλάξουν; Να εγκαταλείψουν δηλαδή τις αρχές που διδάχθηκαν και μέχρι τώρα πίστευαν, προκειμένου να εξομοιωθούν με την παρέα; Ή μήπως καλύτερα να δουν σε ποια πράγματα μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να μπορούν να ζήσουν στο νέο κλίμα, χωρίς όμως να πάψουν να είναι αυτοί που ήταν και μάλιστα να γίνουν ακόμη καλύτερα άτομα;

__Εδώ είναι η πρόκληση για κάθε νέο και νέα που πιστεύουν ότι ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ώστε να κάνουν αλλαγές στη ζωή τους.
__Η απόφασή τους θα αποδείξει αν έχουν ωριμάσει πραγματικά ή απλώς άγονται και φέρονται από τα ρεύματα του κόσμου.
.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com