15.8.12

Η μητέρα του Ιωάννη...
=
Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
[[… Ο ουρανός δεν είναι πια ένας χώρος ολότελα αποξενωμένος από μας και άγνωστος. Στον ουρανό έχουμε μια Μητέρα. Είναι η Μητέρα του Θεού, η Μητέρα του Υιού του Θεού, και δική μας Μητέρα. Ο ίδιος ο Θεός μάς το είπε. Την έκανε Μητέρα μας όταν είπε στον αγαπημένο του μαθητή και σε όλους εμάς: «Αυτή είναι η Μητέρα σου» (Ιω. 19,27). Έχουμε λοιπόν στον ουρανό μια Μητέρα. …]]

[[… Εφόσον είναι η Μητέρα του Υιού του Θεού, συμμετέχει στη δύναμη αυτού του Υιού και στην καλοσύνη Του. Μπορούμε λοιπόν να εμπιστευθούμε ολόκληρη τη ζωή μας σ' αυτήν την Μητέρα μας, η οποία βρίσκεται πάντα κοντά μας.]]
=
__Είναι αξιοπερίεργο πώς μπορεί κανείς να καταλαβαίνει τις Άγιες Γραφές και να διαμορφώνει ερμηνείες ΤΕΡΑΤΑ...
__Αυτό συναντήσαμε στην Εφημερίδα ΚΑΘΟΛΙΚΗ από όπου και τα παραπάνω αποσπάσματα...
Ο Καθηγητής Π. Τρεμπέλας στο Υπόμνημά του στο Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιον παραθέτει από τον Ζιγαβινόν «Ήγουν συ έση ταύτη αντ' εμού΄ οφείλεις ως μητρός σου ταύτης φροντίζειν»... και καταλήγει ο ίδιος «Ο Ιωάννης προθύμως παρέλαβεν υπό την φροντίδα αυτού την μητέρα του Ιησού».
__Συνεπώς οι λόγοι του Χριστού από του Σταυρού δεν ειπώθηκαν για να μάθουμε ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΕΜΑΣ (ούτε βεβαίως ότι «Έχουμε στον ουρανό μια Μητέρα», όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, "ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΜΑΣ.
__Κάθε φορά που προσπαθούμε να μεταθέσουμε αυτή την ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗ σε άλλα πρόσωπα (όποια και αν είναι αυτά) απλώς παραποιούμε τα λόγια του Χριστού και αποδεικνυόμαστε ΚΑΚΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com