22.7.12

Το εμπόριο των όπλων...
==

Εκκλησίες κάνουν έκκληση για παγκόσμιο περιορισμό των όπλων
Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012
Τέσσερα παγκόσμια εκκλησιαστικά σώματα κυκλοφόρησαν μια δήλωση καλώντας τους αρχηγούς των κυβερνήσεων να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τα όπλα.
__Ύστερα από ένα συνέδριο τεσσάρων εβδομάδων που έγινε για τη Συνθήκη του ΟΗΕ για το Εμπόριο Όπλων.
__Η συνθήκη θα ρυθμίζει το διεθνές εμπόριο όπλων και τον περιορισμό του σχετικά με τη μεταφορά όπλων σε εγκληματικές και τρομοκρατικές ομάδες.
__Η Παγκόσμια Ευαγγελική Συμμαχία, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, η Pax Christi International και η οργάνωση Caritas προτρέπουν τους εκπροσώπους των κυβερνήσεων να λάβουν μέτρα για τον έλεγχο διακίνησης όπλων και πυρομαχικών.
__"Με χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που  σκοτώνονται ή τραυματίζονται σε ένοπλη βία κάθε μέρα, το έργο των κυβερνήσεων θα πρέπει να κριθεί από το πόσες βοηθά η Συνθήκη να επιζήσουν", ανέφερε η δήλωση.
__"Ωστόσο, αν μερικές μεγάλες χώρες δεν αλλάξουν τις διαπραγματευτικές θέσεις τους, η προτεινόμενη Συνθήκη δεν θα περιλάβει τα πυρομαχικά ή όπλα πιο συχνά χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση τέτοιων εγκλημάτων."
__Επίσης προειδοποιούν για την απώλεια σε ανθρώπινες ζωές αθώων από τις παράνομες πωλήσεις όπλων και σημειώνουν ότι, ενώ υπάρχουν έλεγχοι σε ορισμένες χώρες σε εθνικό επίπεδο, δεν υπάρχει ακόμα καμία διεθνής ρύθμιση.
__«Για τους ανθρώπους καλής θέλησης και πίστης, η προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ιερότητας της ζωής είναι η πραγματική δοκιμασία της Συνθήκης για το Εμπόριο Όπλων», είπαν.
__"Μια ισχυρή και αποτελεσματική Συνθήκη μπορεί να προστατεύσει ανθρώπους από την ανασφάλεια, τη στέρηση, το φόβο και το θάνατο που προκαλείται από την ανεξέλεγκτη και ανεύθυνη εμπορία όπλων - όχι όμως όταν η συνθήκη περιλαμβάνει έλεγχο των πυρομαχικών".
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com