16.7.12

Για τη φορολόγηση των θρησκειών...
==
(AFP, 6 Ιουλίου 2012)
__Η Γαλλία πρέπει να επιστρέψει σχεδόν 4,6 εκατομμύρια ΕΥΡΩ που κατασχέθηκαν από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά για φόρους επί δωρεών, αποφάνθηκε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
__Η απόφαση έρχεται ένα χρόνο μετά από τότε που το Ανώτατο Δικαστήριο της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αποφάσισε ότι η Γαλλία είχε παρέμβει στη θρησκευτική ελευθερία της αίρεσης των ΜτΙ, όταν επέβαλε φόρο επί των δωρεών από τους οπαδούς.
__Έτσι η Γαλλία οφείλει τώρα να επιστρέψει 4,59 εκατομμύρια ΕΥΡΩ (5.700.000 δολάρια) για φόρους «αχρεωστήτως καταβληθέντας», ανέφερε το δικαστήριο, καθώς και 55.000 ΕΥΡΩ (68.000 δολάρια) για δαπάνες και έξοδα.
__Όμως το δικαστήριο στο Στρασβούργο απέρριψε αίτημα των ΜτΙ για επιπλέον ζημιές 250.000 ΕΥΡΩ ( ένα ευρώ για κάθε οπαδό της αίρεσης στη Γαλλία καθώς και ένα άλλο αίτημα για να καταργήσει εντελώς η Γαλλία τις προσπάθειές της για συλλογή φόρων από την αίρεση.
__Η απόφαση δημιουργεί Ευρωπαϊκό Δίκαιο που εύλογα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλες τις θρησκείες όταν οι κυβερνήσεις επεμβαίνουν στις υποθέσεις τους προσπαθώντας να εμποδίσουν τη δραστηριότητά τους.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com