20.6.12

Βομβιστικές επιθέσεις κατά "χριστιανών"...
==
__Νέες επιθέσεις αυτοκτονίας με αυτοκίνητο έγιναν σε τρεις εκκλησίες στη βόρεια Νιγηρία, την Κυριακή, σκοτώνοντας τουλάχιστον 19 ανθρώπους, τραυματίζοντας δεκάδες.
__Τα γεγονότα προκάλεσαν επιθέσεις ως αντίποινα από χριστιανούς νεαρούς εναντίον μουσουλμάνων τους οποίους έσυραν από τα αυτοκίνητα τους και τους σκότωσαν, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.
__Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης για αυτές τις βομβιστικές επιθέσεις, αλλά μόλις μία εβδομάδα πριν η ισλαμιστική οργάνωση Boko Haram ανέλαβε την ευθύνη για άλλες φονικές επιθέσεις σε εκκλησίες.
__Το Βατικανό καταδίκασε τις «συστηματικές επιθέσεις εναντίον χριστιανικών χώρων λατρείας" στη Νιγηρία, που είναι η πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής, όπου χριστιανοί και μουσουλμάνοι κατανέμονται σχεδόν ομοιόμορφα.
__Η χώρα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου της Αφρικής και παρόλο που Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί κυρίως συνυπάρχουν ειρηνικά, σε περιοδικές εξάρσεις θρησκευτικής βίας έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες μετά την ανεξαρτησία της από τη Βρετανία το 1960.
__Η Boko Haram λέει ότι αγωνίζεται να επαναφέρει ένα αρχαίο ισλαμικό χαλιφάτο όπου θα τηρείται αυστηρά ο νόμος της σαρία.
__Ο ηγέτης των ισλαμιστών Abubakar Shekau αποδίδει τις επιθέσεις κατά των χριστιανών σε είναι εκδίκηση για δολοφονίες μουσουλμάνων στην ασταθή ζώνη της Μέσης Νιγηρίας, όπου συναντώνται ο κυρίως χριστιανικός νότος με τον κυρίως μουσουλμανικό βορρά.
__Είναι προφανές ότι πίσω από αυτές τις βιαιότητες υποκρύπτονται μάλλον οικονομικές και εθνικιστικές διαμάχες, οι οποίες γίνονται κάτω από το μανδύα ριστιανισμού και μουσουλμανισμού.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com