17.5.12

Για γέλια και για κλάματα...

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΑΣΤΕΙΟ  ΓΕΛΟΥΝ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ;


__Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία της νέας Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, (της πιο βραχύβιας στην ιστορία της χώρας, αφού η ζωή της προβλέπεται μόνο διήμερη και οι Βουλευτές ακούγεται ότι δεν θα εισπράξουν οικονομική αποζημίωση). 


Τον όρκο των βουλευτών που διάβασε ο προεδρεύων  κ. Βύρων Πολύδωρας, ορκίστηκαν οι περισσότεροι βουλευτές έδωσαν τον όρκο στο Ευαγγέλιο.
__Οι Μουσουλμάνοι βουλευτές Αχμέτ Χατζη Οσμάν, Χουσεϊν Ζεϊμπεκ και Καραγιουσούφ Αïχάν, ορκίστηκαν κατόπιν στο κοράνι. 
__Η πλειονότητα των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ --οι αρχηγοί των οποίων κατέθεσαν γραπτές δηλώσεις με τις αντιρρήσεις τους για τον θρησκευτικό όρκο—δεν ορκίστηκαν, ενώ αντίθετα στο ευαγγέλιο ορκίστηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ οι κ.κ. Μανώλης Γλέζος, Αλέξης Μητρόπουλος, Π. Κουρουμπλής, Σ. Σακοράφα και Βαγγέλης Αποστόλου καθώς και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.
__Από την Δημοκρατική Αριστερά θρησκευτικό όρκο έδωσαν αρκετοί βουλευτές συμπεριλαμβανόμενου και του Φώτη Κουβέλη.
__Είχε προηγηθεί στις 10 το πρωί η ορκωμοσία ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας της υπηρεσιακής κυβέρνησης υπό τον κ. Πικραμένο. 
Άραγε πότε η Ελλαδική Εκκλησία θα πάψει να παίζει το ρόλο του κομπάρσου σ' αυτά τα θεατρικά δρώμενα, που γίνονται μόνο για λαϊκή κατανάλωση... καταπατώντας σαφείς εντολές της Αγίας Γραφής.
__ΠΗΓΗ: 
http://www.nooz.gr/ekloges2012/stigmiotupa-apo-tin-orkomosia-tis-voulis-ton-dio-imeron


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"
 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε.  Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com