13.5.12

Η σημερινή σύσκεψη στον Πρόεδρο...




Για διάφορους λόγους, πολιτικούς και ηθικούς, δεν έχουμε καμία συμπάθεια στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως φρονούμε πως, αντίθετα με τα άλλα «μεγάλα» κόμματα που με δουλοπρέπεια υποτάχθηκαν στις μπλόφες των Ευρωπαίων δικτατόρων, οι οποίοι με αθρόους δανεισμούς σκοπίμως έφεραν τη χώρα σ’ αυτή τη θλιβερή θέση για να την κάνουν όπως θέλουν, είναι σήμερα η μόνη φωνή που έχει ουσιαστική φιλάνθρωπη ουσία.
__Είναι για τούτο ανάγκη, από κάθε άποψη, οι άλλοι πολιτικοί ηγέτες να παραμερίσουν τις μωροφιλοδοξίες τους και να συντρέξουν στην υποστήριξη και απαίτηση των παρακάτω ΠΕΝΤΕ ΟΡΩΝ που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για να σχηματιστεί κυβέρνηση βιώσιμη και, κυρίως, ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, κάτι που δεκαετίες πριν δεν γνώριζαν οι «σύμμαχοί» μας.
1. Η αναγνώριση της ανάγκης ακύρωσης των μέτρων του μνημονίου και των επαίσχυντων νόμων που περικόπτουν περαιτέρω τους μισθούς και τις συντάξεις.
2. Η κατάργηση νόμων που καταλύουν στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, όπως ο νόμος που ορίζει ότι λήγει η μετενέργεια στις 15 Μαΐου και καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις.
3. Η προώθηση αλλαγών στο πολιτικό σύστημα για εμβάθυνση της δημοκρατίας, όπως η αλλαγή του εκλογικού νόμου και η καθιέρωση της απλής αναλογικής, καθώς και η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
4. Να τεθεί σε δημόσιο έλεγχο το τραπεζικό σύστημα και να δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση της Black Rock.
5. Να δημιουργηθεί μια διεθνής επιτροπή που θα ελέγξει το επαχθές δημόσιο χρέους και να τεθεί ένα μορατόριουμ στην αποπληρωμή του.

Σε περίπτωση που οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος αποδεχθούν τις προτάσεις αυτές ως βάση διαλόγου, ο μεν κ. Τσίπρας θα αναγκαστεί να αποδείξει κατά πόσον αυτά που λέει δεν είναι πυροτεχνήματα, οι δε Ευρωπαίοι δυνάστες μας θα αναγκαστούν να σκεφτούν σοβαρά όχι μόνο για το μέλλον της Ελλάδας αλλά και για το μέλλον της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης.

Αλλάζει με τα παραπάνω η στάση της αποστροφής μας απέναντι στα κόμματα και τις πρακτικές τους; Κάθε άλλο. 
__Ελπίζουμε όμως πως έτσι θα μπορούσε να γίνει κάτι για να σταματήσει το κακό που δυστυχώς πληρώνουν οι μικροσυνταξιούχοι και οι άνεργοι. Κακό που έτσι κι αλλιώς προκάλεσαν με τις άφρονες αποφάσεις τους τα κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα και για τούτο έχουν τις μεγαλύτερες ευθύνες.



 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"
 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε.  Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com