16.5.12

Ελληνική... παράδοση;



__Με το παραπάνω προωθητικό βίντεο που προβάλλεται αυτές τις ημέρες στην Τηλεόραση και το Διαδίκτυο, κάποιοι προσπαθούν να μετατρέψουν μία καθαρά ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ παράδοση, των εγκληματιών που αιματοκύλησαν τον κόσμο στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο σε ΔΗΘΕΝ Ελληνική Παράδοση.
__Τίποτε ψευδέστερο.
__Ποτέ οι αρχαίοι Έλληνες δεν σύνδεσαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες με καμία "ολυμπιακή φλόγα".
__Αυτό ήταν εφεύρημα του Γκέμπελς που έτσι μαγάρισε την αθλητική ιδέα με το δηλητήριο του ναζισμού.[*]


__Γι' αυτό ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ (ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ) ΣΤΗΝ "παράδοση" της ναζιστικής φλόγας, ιδιαίτερα όχι τώρα που ξανά ο λαός μας υποφέρει κάτω από τη ΝΕΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ...



Αφή της Φλόγας 



Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας γίνεται στο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας. Για πρώτη φορά έγινε το 1936 για την Ολυμπιάδα του Βερολίνου με τη βοήθεια κοίλου κατόπτρου, το οποίο ανήκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είχε κατασκευαστεί στη Γερμανία. Επιστημονικός υπεύθυνος αυτής της πρώτης αφής ήταν ο καθηγητής φυσικής Σαλτερής Περιστεράκης. 

Σύμφωνα με το τελετουργικό που έχει καθιερωθεί την αφή κάνει η πρωθιέρεια στο χώρο του ναού της Ήρας (Ηραίου), που βρίσκεται απέναντι από το ναό του Δία, στο αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας. Εκεί η πρωθιέρεια ζητά τη βοήθεια του θεού του ήλιου Απόλλωνα ώστε να ανάψει η δάδα απαγγέλοντας την ακόλουθη επίκληση: 

ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ 

Ιερά σιωπή! Να ηχήσει όλος ο αιθέρας, η γη, η θάλασσα και οι πνοές των ανέμων. Όρη και Τέμπη σιγήστε. Ήχοι και φωνές πουλιών παύσατε. Γιατί μέλλει να μας συντροφεύσει ο Φοίβος, ο Φωσφόρος Βασιλεύς.  

Απόλλωνα, θεέ του ήλιου και της ιδέας του φωτός,στείλε τις ακτίνες σου και άναψε την ιερή δάδα για τη φιλοξενη πόλη της ... (όνομα της διοργανώτριας πόλης). 

Και συ, ω Δία, χάρισε ειρήνη σ' όλους τους λαούς της Γης και στεφάνωσε τους νικητές του Ιερού Αγώνα.








 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"
 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε.  Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com