12.5.12

Γάμος = 1 άντρας + 1 γυναίκα




Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών, την περασμένη Τρίτη στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, οι ψηφοφόροι πέρασαν μια συνταγματική τροπολογία που καθορίζει το γάμο μόνο ως ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Ως θεμελιώδης θεσμός σχεδόν σε όλους τους ανθρώπινους πολιτισμούς, ο γάμος έχει γίνει αντιληπτός στις χιλιετίες ως ένα αγαθό που όλοι ωφελούμαστε καθώς μέσα από αυτή τη σχέση δημιουργείτε και αυξάνεται η επόμενη γενιά.
__Η Βόρεια Καρολίνα είναι η 32η Πολιτεία –από τις 32 που ψήφισαν— που προστατεύει το γάμο με την ψήφο του λαού. Είναι αξιοσημείωτο ότι κάθε φορά που το ζήτημα της προστασίας παραδοσιακού γάμου έχει τεθεί ενώπιον του λαού (31 φορές με τροποποίηση του συντάγματος),  ψηφίζεται ως στόχος που πρέπει να υπηρετηθεί από την κυβέρνηση. Αυτή η επιλογή είναι ισχυρή απόδειξη της βούλησης του αμερικανικού λαού για το θέμα αυτό και την επιθυμία τους για τη διασφάλιση της ευημερίας των παιδιών. 
__Ο ρόλος της κυβέρνησης δεν είναι να κάνει το χατίρι περιθωριακών ομάδων αλλά να φροντίζει για το καλό ολόκληρης της κοινωνίας. Η ανατροπή της παγκόσμιας (και χριστιανικής) αντίληψης που βλέπει το γάμο ως μια ιερή ένωση μεταξύ άντρα και γυναίκας, γκρεμίζει την κοινωνία και όλα τα δεδομένα των κοινωνικών επιστημών. 
__Η υγεία κάθε κοινωνίας εξαρτάται από την υγεία των ατόμων που την απαρτίζουν, μεταξύ των οποίων είναι και τα παιδιά, που δικαιούμαι να μεγαλώνουν μέσα σε ένα περιβάλλον όπου ο πατέρας και η μητέρα δημιουργούν υγειά πρότυπα για την επόμενη γενεά, και ο παραδοσιακός γάμος είναι ό,τι καλύτερο για τη δημιουργία δοκιμών στοιχείων μιας ευημερούσας κοινωνίας.
Όπως αποδείχθηκε και πάλι την Τρίτη στη Βόρεια Καρολίνα, ο αμερικανικός λαός καταλαβαίνει αυτή την αλήθεια. 


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"
 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε.  Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com