19.4.12


Όταν η θρησκεία ανακατεύεται με την πολιτική και το ανάποδο

Αποτελεί αίσχιστη μορφή επέμβασης ή και εκμετάλλευσης, όταν η θρησκεία ανακατεύεται με την πολιτική σε μια συμμαχία υπέρ των κοινών συμφερόντων των ηγετών τους.
__Είναι μεγάλη ντροπή για την ελληνική πολιτική όταν διάφοροι πολιτικοί προσπαθούν να προσεταιριστούν την Ορθοδοξία για λογαριασμό τους (όπως τώρα συμβαίνει με τον ονομαζόμενο «Ορθόδοξο Συναγερμό» που έχει στο σήμα του τον σταυρό αλλά έχει στις τάξεις του άτομα με ποικίλους «προσανατολισμούς»... (από ομοφυλομανείς μέχρι ειδωλολάτρες)...
__Είναι ντροπή για την ελληνική πολιτική να κατηγορεί τον δοτό πρωθυπουργό κ Παπαδήμο ως δήθεν «Προτεστάντη» για να δημιουργήσει αντιπάθειες στο λαό.
__Είναι ντροπή για τον κ. Πολύδωρα να στέλνει επιστολές όπως η εικονιζόμενη, ελπίζοντας σε ευλογίες (γιατί όχι και υποστηρικτική προπαγάνδα) από Ορθόδοξους κληρικούς.
__Και βεβαίως είναι ντροπή για εκείνους τους Αμερικανούς πάστορες και τους οπαδούς τους, που κατηγορούν τον πρόεδρο Ομπάμα ως Μουσουλμάνο, αλλά την ίδια στιγμή να υποστηρίζουν τον αντίπαλό του, γνωστό ΜΟΡΜΟΝΟ Mitt Romney.

Και βεβαίως είναι ντροπή όταν στο παρασκήνιο όλοι γνωρίζουν πως αρκετοί από τους πολιτικούς σε κάθε χώρα είναι μασόνοι, πνευματιστές, κρυφοναζί, ομοφυλομανείς (ομοφυλόφιλοι), έκφυλοι και μαστροποί όπως ο Μπερλουσκόνι και όχι μόνο.
__Η παροιμία λέει, «Τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι», μόνο που εδώ πρέπει κανείς να αποφασίσει ποιος είναι «αλεπού» και ποιοι το «παζάρι», επειδή η διάκριση ανάμεσα στους πολιτικούς και τους θρησκευτικούς είναι πολύ δύσκολη αφού, ενίοτε, η μεν θρησκεία έχει καταντήσει ΠΑΖΑΡΙ οι δε πολιτικοί ΑΛΕΠΟΥΔΕΣ.
Δύσκολος ο γρίφος. Ξέρει κανείς να τον λύσει;
=================================================

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ   « Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com