9.3.12


Άγιοι και Αγανακτισμένοι


Γράφει ο π. Θεμ. Μουρζανός στην Εφημερίδα «Κερκυραϊκή Αλήθεια», Ιούνιος 2011.

«[...] η Εκκλησία μάς υπενθυμίζει τον δρόμο των αγίων. Αυτών πού άφησαν κατά μέρος κάθε άλλη αγάπη και διάλεξαν την αγάπη τού Χριστού. Και κέρδισαν και τον παρόντα χρόνο, αλλά και την αιωνιότητα. Ακόμη κι αν έφυγαν από αυτή τη ζωή μέσα από τον πόνο του μαρτυρίου ή από την στέρηση των αγαθών ή από τον περιορισμό των επιθυμιών, κέρδισαν και τον Θεό και την αιωνιότητα, αλλά και έμειναν ζωντανοί στην αγάπη των ανθρώπων. Είπαν το μεγάλο ΟΧΙ και έλαβαν το ΝΑΙ του Θεού. Ίσως εδώ βρίσκεται η μακροπρόθεσμη λύση για την πορεία της κοινωνίας μας. Στην απόφαση να πούμε ΟΧΙ πλέον στην φενάκη αυτής της νοοτροπίας που μάς έκανε να πουλήσουμε τις ψυχές μας και τώρα να αγανακτούμε γιατί μάς στερούν το ξυλοκέρατο που μάς παρηγορούσε δηλητηριάζοντάς μας. Στην επιλογή να πούμε ΝΑΙ στην αγάπη, στο μοίρασμα των χαρισμάτων μας, στην εργασία για να αλλάξουμε τους εαυτούς μας εντός μας και στην συλλογική αναδιοργάνωση. Αν δεν απαιτήσουμε από τους πολιτικούς μας όχι οικονομικά μέτρα, αλλά πνευματική αναδιοργάνωση και στράτευση σε συλλογική προσπάθεια που θα περιθωριοποιήσει, ακόμη και θα τιμωρήσει, την αμαρτία τού εγωκεντρισμού, κάθε αλλαγή θα είναι μάταιη. Και η αγανάκτηση δεν θα καρποφορήσει. Θα παραμένουμε σαν τον άσωτο υιό δίπλα στους χοίρους, ενώ η λύση είναι η επιστροφή στο σπίτι τού Πατέρα μας.
Αυτό τον δρόμο πότε θα βγει η επίσημη Εκκλησία να τον φωνάξει;


Σωστά όσα γράφονται εδώ, όμως αν η ελπίδα μας είναι από τους ήδη διεφθαρμένους πολιτικούς, η υπόθεση είναι εξ αρχής χαμένη. 
__Εκείνοι ας φτιάξουν πρώτα τα του «οίκου» τους (που εν πολλοίς είναι οίκος ανοχής) και εμείς ας φτιάξουμε τα ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΜΑΣ, πρώτα του ατομικού και ύστερα του εκκλησιαστικού.  

======================================================

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com