25.2.12


Οικοδομικές εργασίες στην έρημο




Όταν οι Ισραηλίτες ήταν στην έρημο, ο Θεός ζήτησε να Του χτίσουν έναν οίκο (τη Σκηνή του Μαρτυρίου). Δεν ήταν ένας οποιοσδήποτε οίκος αλλά ένας πολύ συγκεκριμένος οίκος, σύμφωνα με λεπτομερείς οδηγίες που δόθηκαν στον Μωυσή.
__Η κατασκευή ήταν απαιτητική. Χρειάζονταν 15 διαφορετικά υλικά. Οι τεχνικές που απαιτούνταν για την οικοδομή του οίκου αυτού περιλάμβαναν χυτήριο, συγκόλληση, γλυπτική, ξυλογλυπτική, υφαντουργία και  βαφή.
__Ο οίκος έπρεπε να είναι λειτουργικός, αλλά επίσης να μπορεί να λύνεται, να μεταφέρεται και να εγκαθίσταται εκ νέου με ευκολία και ταχύτητα.
__Δεν ακούγεται αρκετά περίπλοκο;
__Μέσα σε μια απέραντη  ξηρή έρημο, χωρίς διαδίκτυο, το έτος 1313 π.Χ., στην καλύτερη περίπτωση θα το χαρακτηρίζαμε έργο δύσκολο και απαιτητικό.
__Αλλά το έκαναν. Και το έκαναν μόνο μέσα σε λίγους μήνες σκληρής, επιμελής και εμπνευσμένης εργασίας.
__Πώς  το κατάφεραν; Ο Θεός τους έδωσε και τα εργαλεία και τη σοφία που χρειάζονταν. Ήξερε τι ήθελε από αυτούς, και εκείνοι επίσης το ήξεραν πολύ καλά. Ανθρωπίνως θα έπρεπε να ήταν αδύνατο, όμως έγινε.

Τρεις χιλιάδες χρόνια αργότερα, δεν έχουμε απευθείας εντολές από τον Θεό. Αλλά γνωρίζουμε αρκετά καλά τι θέλει ο Θεός από εμάς: Να κάνουμε αυτόν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος με τον τρόπο που ζούμε τις ζωές μας.
__Έχουμε τα εργαλεία;
__Σίγουρα ναι: 
__(α) Μελέτη της Αγίας Γραφής και 
__(β) τήρηση των εντολών της.
Τι μας εμποδίζει, λοιπόν;


======================================================

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε
Διεύθυνση: BBASOS@gmail.com