15.1.12

Ιερά Εξέταση


Υπάρχει σήμερα «ιερά εξέταση»; Στο ερώτημα αυτό επιχειρεί να απαντήσει το εικονιζόμενο βιβλίο, που πρόσφατα κυκλοφόρησε στα αγγλικά.
__Δεν διαβάσαμε το βιβλίο όμως το ζήτημα είναι γνωστό σ’ εμάς από όσα συμβαίνουν γύρω μας –ακόμη και στην Ελλάδα—σε εκκλησιαστικούς χώρους (αλλά και πολιτικούς/κομματικούς) όπου η ομάδα της εξουσίας πάντοτε επιχειρεί, δυστυχώς όχι σπάνια με άνομα και ανήθικα μέσα, να επιβάλλει ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑ σε οποιονδήποτε μπορεί να αμφισβητήσει ή να αρνηθεί το ΑΛΑΘΗΤΟ και την ΑΥΘΕΝΤΙΑ της.
__Μάλιστα σήμερα, που με ηλεκτρονικά μέσα μπορούν να παρακολουθούνται όλες οι συζητήσεις και κινήσεις των ανθρώπων, «δυνάμεις» εξουσίας προσπαθούν και συχνά κατορθώνουν να ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ επιχειρήσεις, άτομα και οικογένειες, στο βωμό της επικράτησης «αρχών» και «διδαχών» που κινδυνεύουν στο φως και δεν αντέχουν τη βάσανο της δοκιμασίας.
__Μακριά από τέτοιους κύκλους και μηχανισμούς, λοιπόν, ακόμη και αν έρχονται και παρουσιάζονται ως «Ελληνική Χριστιανική Εκκλησία», «Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Εσχάτων Ημερών» (Μορμόνοι), «Εκκλησία της Σαϊεντολογίας» κ.ο.κ.
Προσέχετε πόσο συχνά χρησιμοποιείται ο όρος "εκκλησία" από εντελώς ετερόκλητα συστήματα; Κάτι μαρτυρεί όλο αυτό... λέτε να είναι τυχαίο;;;
 --------------------------------------------------------------------------------------------------

 Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com