7.1.12


Κοπιμιστές...


Αναφερθήκαμε σε χθεσινό μας σημείωμα για τη νέα "θρησκεία" που αναγνώρισε η σουηδική κυβέρνηση, τη θρησκεία της "αντιγραφής"...
__Επίσης σχολιάσαμε την πρακτική ορισμένων κηρύκων και όχι μόνο, να ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ κηρύγματα και άλλα, χωρίς να αναφέρονται στον αρχικό τους δημιουργό. (Παρεμπιπτόντως αυτό δεν λέγεται “κοπιμισμός” αλλά “κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας”).
__Όμως υπάρχει κάτι που είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ. Κανείς δεν μπορεί να το αναπαραγάγει, κι αυτό είναι ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ και η Χριστιανική Διδασκαλία και Πίστη.
__Είναι για τούτο ενδιαφέρον να θυμόμαστε ότι οι Απόστολοι ποτέ δεν παρουσίασαν τη διδαχή τους ως κάτι “δικό τους” ούτε ενδιαφέρθηκαν να κάνουν “δικούς τους” οπαδούς, “δικές τους” εκκλησίες, “δικά τους” συστήματα.
__Όσον και αν ακούγεται ταπεινωτικό, ο Παύλος δεν ντρεπόταν να λέει: εγώ παρέλαβον από του Κυρίου εκείνο, το οποίον και παρέδωκα εις εσάς (Α~ Κορ. 11:33), προσταγήν του Κυρίου δεν έχω(Α΄ Κορ. 7:25), και επίσης να συμβουλεύει στον Τιμόθεο: όσα ήκουσας παρ' εμού διά πολλών μαρτύρων, ταύτα παράδος εις πιστούς ανθρώπους, οίτινες θέλουσιν είσθαι ικανοί και άλλους να διδάξωσι” (2Τιμ. 2:2).
__Αλλά και ο Ιούδας έγραψε για “την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους” (Ιούδα 1:3).

Ενώ λοιπόν στο χθεσινό σχόλιο καυτηριάσαμε εκείνους που συστηματικά “αντιγράφουν” ο ένας τον άλλο, εδώ πρέπει να ΕΠΙΣΗΜΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ, να μην διστάζουμε να ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ τον Λόγο του Θεού, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ Ή ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ανάλογα με τη δική μας όρεξη ή επιλογή.

Να μην είμαστε, λοιπόν, “κοπιμιστές”, αλλά ούτε και να  είμαστε ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ ΝΕΩΝ ΔΟΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΩΝ, επειδή όλα αυτά τα ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΑ, μόνο από τον Διάβολο μπορούν να προέρχονται.
Ας είμαστε λοιπόν ΠΙΣΤΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ και ΜΙΜΗΤΕΣ, και τούτο είναι το ασφαλέστερο από όσα μπορούμε να κάνουμε.
--------------------------------------------------------------
«Ενθυμείσθε τους προεστώτάς σας, οίτινες ελάλησαν προς εσάς τον λόγον του Θεού, των οποίων μιμείσθε την πίστιν, έχοντες προ οφθαλμών το αποτέλεσμα του πολιτεύματος αυτών.» 
Εβρ. 13:7 
--------------------------------------------------------------
 ====================================================
 Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com