16.12.11



Στολίδια και Κοινωνία...

Ο πάπας έγραψε πρόσφατα:
Η κοινωνία δεν είναι ένα απλό άθροισμα ατόμων, αλλά το αποτέλεσμα των σχέσεων μεταξύ προσώπων (άνδρας-γυναίκα, γονείς-παιδιά, αδέλφια μεταξύ τους), που έχουν τη βάση τους σε δεσμούς αγάπης.”

Σωστός ο λόγος.

Κοινωνία δεν είναι μια "λυκοφιλία", που συνάπτουμε για την αντιμετώπιση κάποιας κρίσιμης κατάστασης, για να χωρίσουμε αμέσως μετά “έκαστος εις τα ίδια”, αλλά μία διαρκής σχέση που φέρνει πιο κοντά τον ένα στον άλλο, επειδή κάτι κοινό μας ΕΝΩΝΕΙ.

Ένας λόγος για τον οποίο οι Εκκλησίες σήμερα μοιάζουν περισσότερο με Σωματεία ή Συλλόγους και όχι ΣΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ, είναι ακριβώς αυτός. Η Εκκλησία δεν είναι συνασπισμός γύρω από κάποια δόγματα/διδασκαλίες, που μόνο φανατισμό γεννούν, αλλά ΠΛΗΣΙΑΣΜΑ του ενός αδελφού στον άλλον, καθώς η ΑΓΙΑ ΚΕΦΑΛΗ κατευθύνει και συνέχει τα μέλη του Σώματος προς άλληλα.

Ύστερα τούτη η ΑΓΑΠΗ, μπορεί να επεκτείνεται και προς “τα έξω”, ώστε ο συνάνθρωπος να γίνεται ΠΛΗΣΙΟΝ, και μάλιστα ΠΛΗΣΙΟΝ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ.

Όλα τα άλλα είναι σαν τα λαμπάκια που στολίζουν τα “χριστουγεννιάτικα” δέντρα, που λάμπουν μερικές ημέρες, σβήνονται ύστερα και αποθηκεύονται μέχρι του χρόνου...

--------------------------------------------------------------------------------------

« Και ενέμενον εν τη διδαχή των αποστόλων και εν τη κοινωνία 
και εν τη κλάσει του άρτου και εν ταις προσευχαίς. »

Πράξ. 2:42 )
--------------------------------------------------------------------------------------



Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com