6.12.11


Χριστιανοί στη Μέση Ανατολή...


Πολλά συμβαίνουν, όμως οι πληροφορίες είναι όχι μόνο συγχεχυμένες αλλά και ύποπτες. 
__Για παράδειγμα, τι συμβαίνει με τους Χριστιανούς της Μ. Ανατολής; Αντίθετα από τους αρχαίους προγόνους τους, τελευταία βλέπουμε την τάση να ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΩΓΜΟ και να φεύγουν στη Δύση, εγκαταλείποντας τις προαιώνιες πατρίδες τους. 
Τα παρακάτω δημοσίευσε μεταξύ άλλων στο "Βήμα" η γνωστή δημοσιογράφος κ. Αντωνιάδου: 
Η Αραβική Άνοιξη προβληματίζει τους Ορθοδόξους Προκαθημένους. Η πτώση του καθεστώτος Μουμπάρακ στην οποία πρωτοστάτησαν οι κόπτες χριστιανοί διαδηλώνοντας επί ημέρες στην πλατεία Ταχρίρ και οι επιθέσεις που δέχθηκαν στην συνέχεια από τις στρατιωτικές δυνάμεις που κυριαρχούν σήμερα στην Αίγυπτο αποτελούν για πολλούς την απόδειξη ότι η «επόμενη ημέρα στην Μέση Ανατολή» μπορεί να οδηγήσει στην μεγάλη φυγή των χριστιανών από τους τόπους όπου γεννήθηκε ο Χριστός.

__Τα όσα εκτυλίσσονται στην Συρία και οι πιθανές αναφλέξεις που μπορεί να προκληθούν στον γειτονικό Λίβανο, την Ιορδανία και τα Παλαιστινιακά εδάφη προκαλούν αδυσώπητα ερωτηματικά στους Ορθοδόξους Προκαθημένους.

__Τρεις Πατριάρχες, οι Αντιοχείας κ. Ιγνάτιος, Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος και Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος ζουν στο μάτι του κυκλώνα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο, τον Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο να δείχνουν με κάθε τρόπο την αγωνία τους, ενώ ταυτόχρονα καθένας από την πλευρά του προσπαθεί να προωθήσει τις δικές του λύσεις και ορισμένοι να επιβεβαιώσουν την κυριαρχία τους.
Πηγή: Το ΒΗΜΑ - της Μαρίας Αντωνιάδου

 __Δεν είναι δική μας δουλειά να κρίνουμε εκείνους που θέλουν να σώσουν τη ζωή τους, υπάρχουν όμως πάρα πολλοί που εκμεταλλεύονται την ευκαιρία για να εξασφαλίσουν "καλή ζωή" στη Δύση,  προβάλλοντας δήθεν τη "χριστιανική" τους ταυτότητα...
__Ταυτόχρονα υπάρχουν και αρκετοί Δυτικοί που νομίζουν ότι "ευαγγελίζονται" Μουσουλμάνους και άλλους πρόσφυγες, πέφτοντας θύματα εκμετάλλευσης διαφόρων σκοπιμοτήτων.
Καλές είναι οι αγαθοεργίες, όμως πρέπει να διέπονται από σοβαρά κίνητρα και χρειάζεται πολλή σοφία Θεού γι' αυτό το έργο.
  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: BBASOS@gmail.com