15.12.11



Συγκίνηση ή ανησυχία;


Σήμερα που τα ηλεκτρονικά μέσα έχουν φτάσει σε σημείο να μπορούν να παρακολουθούν πολλές από τις δραστηριότητες των ανθρώπων (τηλεφωνικές επικοινωνίες, μετακινήσεις, βιντεοσκοπήσεις κ.λπ.) πολλοί διαμαρτύρονται επειδή έτσι “παραβιάζεται” η ιδιωτική τους ζωή και το απόρρητο της προσωπικότητάς τους.
__Μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχουμε στη χώρα μας τη λεγόμενη “Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα” για την λειτουργία της οποίας πολλοί περισσότερες είναι οι διαμαρτυρίες παρά οι ενδείξεις χρησιμότητάς της, αλλά αυτό ξεφεύγει από το παρόν σχόλιο.
__Αλλά γιατί οι άνθρωποι δεν θέλουν να γίνονται γνωστές οι κινήσεις, οι λόγοι και οι πράξεις τους; Προφανώς είτε επειδή ντρέπονται είτε επειδή φοβούνται. Όμως ποιος έντιμος και νομοταγής άνθρωπος θα ντρεπόταν ή θα φοβόταν γι' αυτά; Προφανώς κανείς! Και επίσης είναι προφανές ότι όλοι, άλλος λίγο και άλλος πολύ, έχουν “λερωμένη τη φωλιά τους” στον ένα ή τον άλλο χώρο της ζωής τους.
__Από την άλλη πλευρά, το τελευταίο διάστημα οι Ευρωπαίοι “αφέντες” μας απαίτησαν από τους Έλληνες πολιτικούς ΓΡΑΠΤΕΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ, επειδή δεν θεωρούσαν αρκετούς τους λόγους τους. Κάποιοι μίλησαν για φιλότιμο και άλλα τέτοια φούμαρα, όμως η μέχρι σήμερα διαγωγή των πολιτικών μας δεν πείθει κανέναν ότι έχουν διάθεση να τηρήσουν τους λόγους τους. Εξάλλου μέχρι σήμερα ψεύτικα υπόσχονταν και ψεύτικα έπρατταν. Πώς λοιπόν να γίνουν τώρα πιστευτοί;

Ενώ όμως φοβόμαστε ή ντρεπόμαστε τους συνανθρώπους μας, δεν σκεφτόμαστε ότι χωρίς να χρειάζεται τεχνολογικές συσκευές και μεθόδους, ο Θεός ανέκαθεν και γνώριζε και γνωρίζει ΟΛΑ ΟΣΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Ή ΛΕΜΕ, χωρίς να Του ξεφεύγει το παραμικρό.
Και ενώ γνωρίζοντας ότι ο Θεός έχει τόσο στενό ενδιαφέρον για εμάς, σκέφτεται και γνωρίζει τα πάντα γύρω μας, θα έπρεπε να νιώθαμε συγκίνηση, εντούτοις νιώθουμε μάλλον ανατριχίλα που ο Κύριος ξέρει τα εντός μας.
__Στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη (2:24-25) διαβάζουμε ότι «ο Ιησούς δεν ενεπιστεύετο εις αυτούς, διότι εγνώριζε πάντας, και διότι δεν είχε χρείαν διά να μαρτυρήση τις περί του ανθρώπου· επειδή αυτός εγνώριζε τι ήτο εντός του ανθρώπου». Δεν εμπιστευόταν ο Κύριος τους ανθρώπους επειδή γνώριζε πως ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΑΝ ή προσποιούνταν και άλλα σκέφτονταν, επιθυμουσαν και σχεδίαζαν μέσα τους.
__Υπάρχει κανένας λόγος για εμάς σήμερα, να έχει αλλάξει η στάση του Χριστού απέναντί μας; Είμαστε εμείς τώρα καλύτεροι από εκείνους τους ανθρώπους, σκεπτόμαστε καλύτερα και δικαιότερα; Επιθυμούμε αγνά και άγια;
Καθένας ας απαντήσει για τον εαυτό του.

------------------------------------------------------------------------------------
«Λέγει προς αυτόν την τρίτην φοράν· Σίμων Ιωνά, αγαπάς με; 
Ελυπήθη ο Πέτρος ότι είπε προς αυτόν την τρίτην φοράν· Αγαπάς με; 
και είπε προς αυτόν· Κύριε, συ εξεύρεις τα πάντα, συ γνωρίζεις ότι σε αγαπώ. » 
( Ιωάν. 21:17  
--------------------------------------------------------------------------------------



Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com