21.11.11

Προσοχή στην τσάντα

Σύμφωνα με Έρευνα της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας (αρκετά καθυστερημένη πρέπει να πούμε), η σχολική σάκα δεν πρέπει να υπερβαίνει το 10% του βάρους ενός μαθητή. 
__Ένας μαθητής που ζυγίζει 30 κιλά δεν πρέπει να σηκώνει καθημερινά και λανθασμένα παραπάνω από 3 κιλά βάρος. Αλλά η έρευνα έδειξε ότι οι μαθητές μεταφέρουν συνήθως τσάντα βάρους 4-7 κιλών, και τα παιδιά παρουσιάζουν στη συνέχεια πόνους στην πλάτη, σκολίωση (πλάγια κλίση της σπονδυλικής στήλης με αποτέλεσμα την προεξοχή της μίας ωμοπλάτης) και κύφωση (καμπούρα).
__Γι' αυτό οι γονείς πρέπει να ελέγχουν το βάρος και το περιεχόμενο της σάκας του παιδιού τους.

Όμως κάτι ανάλογο δεν θα έπρεπε να γίνεται με την “σάκα” που μεταφέρουν οι πιστοί ακολουθώντας διάφορα δόγματα και φορτώνονται φορτία ΠΑΡΑΠΑΝΙΣΙΑ από εκείνα που προβλέπει ο λόγος του Θεού;
__Ας θυμηθούμε το λόγο του Χριστού για τους μαθητές των Φαρισαίων:
«Εις μάτην με σέβονται, διδάσκοντες διδασκαλίας εντάλματα ανθρώπων. Διότι αφήσαντες την εντολήν του Θεού, κρατείτε την παράδοσιν των ανθρώπων, [...] ακυρούντες τον λόγον του Θεού χάριν της παραδόσεώς σας, την οποίαν παρεδώκατε· και κάμνετε παρόμοια τοιαύτα πολλά.»               (Μάρκ. 7:7-13).
Μήπως τη σάκα της θρησκευτικής μας ζωής την έχουμε παραφορτώσει με ανθρώπινες διδασκαλίες, που αντί να μας βοηθούν να προχωρούμε γίνονται αιτία επιβράδυνσης και οπισθοχώρησης; 

Ας προσέχουμε, λοιπόν!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: BBASOS@gmail.com