24.5.11

Έλα να δεις!


Μια φίλη μας έστειλε το παρακάτω ενδιαφέρον κείμενο:
============================================


__«Μπορείτε να μου πείτε πού μπορώ να βρω τους λαμπτήρες;»
__«Βεβαίως. Ελάτε μαζί μου, και θα σας πάω εκεί».

Σε πολλά μεγάλα καταστήματα, οι υπάλληλοι έχουν την εντολή να οδηγούν οι ίδιοι τους πελάτες για να βρουν αυτό που ψάχνουν, αντί απλά να τους το δείξουν με λόγια.
__Αυτή η κοινή πράξη ευγένειας και του παράλληλου βαδίσματος μαζί με το πρόσωπο που ψάχνει, μπορεί να μας βοηθήσει να αντιληφθούμε καλύτερα την σημασία της φράσης «να οδηγήσεις άλλους στον Χριστό».
__Στο πρώτο κεφάλαιο του Ιωάννη, η φράση «Έρχου και ίδε» εμφανίζεται δύο φορές.
  • Όταν δύο περίεργοι μαθητές του Βαπτιστή Ιωάννη ρώτησαν τον Ιησού πού έμενε, ο Κύριος τους είπε, «Έλθετε και ίδετε» (εδ. 39).

  • Αφού πέρασαν την ημέρα μαζί Του, ο Ανδρέας βρήκε τον αδελφό του, Σίμωνα Πέτρο, και τον έφερε στον Ιησού (εδ. 40-41).

  • Αργότερα, ο Φίλιππος είπε στον Ναθαναήλ ότι είχε βρει τον Μεσσία. Στη δυσπιστία του Ναθαναήλ, ο Φίλιππος είπε, «έλα να δεις» (εδ. 46).
__Η μαρτυρία για τον Χριστό μπορεί να είναι ένα γεγονός που δεν πρόκειται να ξανασυμβεί στη ζωή σου, καθώς λες τις καλές ειδήσεις για τον Κύριο και τη Σωτηρία του στους άλλους.
__Αλλά μπορεί επίσης να απαιτεί εκ μέρους σου την ανάγκη να βαδίσεις με τους ανθρώπους που θέλουν βοήθεια και βαθύτερη γνώση.
__Το γνήσιο ενδιαφέρον μας για το πνευματικό καλό τους, οι προσευχές μας, χωρίς πολλά λόγια, μπορεί να αποδειχθούν με λέξεις όπως, «Έλα να δεις. Ακολούθησέ με και θα σε οδηγήσω σ’ Εκείνον».





ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"


Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, 
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε


.