8.10.14

Άργησε να μιλήσει, αλλά τι είπε;

Άργησε να μιλήσει, αλλά τι είπε;

.

_Ο Αρχιεπίσκοπος κατά την ομιλία του στην Ιεραρχία άφησε αιχμές κατά του κ.κ. Βαρθολομαίου, λέγοντας ότι «κατά το παρελθόν εκκλησιαστικές έριδες συνετέλεσαν στο να επακολουθήσουν εθνικές καταστροφές». 
Όμως ύστερα το γύρισε και στα πολιτικά της χώρας... 
Πολιτική ενότητα και σταθερότητα είναι το μήνυμα που έστειλε χθες προς την πολιτική ηγεσία της χώρας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Βέβαια, το μήνυμά του δεν είχε παραλήπτες μόνο στην Αθήνα, αλλά και στο Φανάρι, καθώς ο κ. Ιερώνυμος έκανε λόγο και για εκκλησιαστική ενότητα. 
«Η Εκκλησία έχει χρέος να στηρίζει και να μην διχάζει τον λαό. Διαβλέπω ότι τα επόμενα έτη θα είναι δύσκολα. Χρειάζεται καθείς εξ ημών να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί και να επιδείξει ωριμότητα και διάθεση για συνεργασία», τόνισε. [...]  
Ο ρόλος και η θέση μας δεν είναι ασφαλώς να πολιτικολογούμε. Δεν νοείται Εκκλησία ως θεσμός προσόμοιος των πολιτικών. Δεν γνωρίζει κομματικές παρατάξεις ούτε αναμειγνύεται σε πολιτικές αντιπαραθέσεις», τονίζοντας ότι «δεν δύναται ωστόσο και να αγνοήσει τα πολιτικά δρώμενα, κλείνοντας τα μάτια μπροστά στα κοινωνικά προβλήματα. 
Αντιθέτως, έχει την αποστολή να μαρτυρεί στην πράξη έναντι των πολιτικών αρχών, όταν αυτές ενεργούν εις βάρος του λαού ή ερήμην του. Χωρίς, λοιπόν, την ενότητα των πολιτικών μας και τη σταθερότητα των βουλευτικών δομών, οι θυσίες του ελληνικού λαού κινδυνεύουν να πάνε χαμένες, να πέσουν στο κενό, γεγονός το οποίο θα οξύνει έτι περαιτέρω τις κοινωνικές ανισότητες και θα δώσει χώρο σε όσους επιβουλεύονται το μέλλον της χώρας μας». 
«Οι οικονομικές δυσκολίες παραμένουν, η απελπισία και η ανεργία εξακολουθούν να μαστίζουν τον αγαπητό μας λαό. Επικρατεί βαθιά αγωνία για το ενδεχόμενο οι συνεχιζόμενες θυσίες του να μείνουν εντέλει χωρίς αντίκρισμα»...   
--------------------------------------------
_Ζήλεψε την δόξα του Χριστόδουλου ο κ. Ιερώνυμος; Ή μήπως έτσι του έδειξαν ότι πρέπει να πει...
_Ο λαός που πεινάει χρειάζεται παραμύθια για να ξεγελάει την πείνα του....

=================
http://www.kathimerini.gr/787049/article/epikairothta/ellada/mhnyma-politikhs-enothtas-apo-ton-k-ierwnymo.