17.7.13

Ούτε φαντασία ούτε εμπορικό πνεύμα...



Ούτε φαντασία ούτε εμπορικό πνεύμα...


Ένα εξαιρετικά σπάνιο γεγονός κινητοποίησε χθες Πέμπτη την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου.
Το παράδοξο συνέβη στη Μυρτιά, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, στο καμπαναριό του οποίου είχε φυτρώσει εδώ και τρία περίπου χρόνια μια… ελιά.
Στην αρχή δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία, αντιθέτως άφησαν την ελιά να μεγαλώσει, έγινε ολόκληρο δέντρο και μάλιστα άρχισε να βγάζει καρπούς.
Βλέποντας την ελιά να μεγαλώνει διαρκώς και αδυνατώντας να επέμβει ο ιερέας, ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική. Όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου έφτασε την Πέμπτη στο σημείο και αμέσως με τη χρήση του γερανού, οι άνδρες της Πυροσβεστικής έκοψαν το δέντρο, απομακρύνοντας τα κλαδιά του από το καμπαναριό.
Πιθανολογείται ότι η ανάπτυξη του δέντρου στο ασυνήθιστο αυτό σημείο οφείλεται στη μεταφορά και εναπόθεση σπόρων από περιστέρια που φωλιάζουν στο καμπαναριό.
Οι πυροσβέστες πέρα από την απομάκρυνση του δέντρου, φρόντισαν να καταστήσουν ασφαλή τη διέλευση οχημάτων και πεζών, καθώς υπήρχε κίνδυνος να πέσει από την κορυφή του καμπαναριού κάποιο από τα κολονάκια που κοσμούν την εκκλησία.
Έτσι, απομάκρυναν με τη βοήθεια του γερανού το κολονάκι που αποτελούσε τον μεγαλύτερο κίνδυνο και ενημέρωσαν τον ιερέα για την κατάσταση των υπολοίπων και τις ενέργειες που πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα, με στόχο την ασφάλεια των περαστικών.

Γαληνή Τσαρουχά
(Από το διαδίκτυοΗλεία (05/07/2013 10:30 )
=
Τι κρίμα...
Θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί ως ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΘΑΥΜΑ με πολλά έσοδα στο παγκάρι... αλλά 
Ευτυχώς, που δεν είναι όλοι οι κληρικοί "εμποράκοι" της θρησκείας...
Ευτυχώς και για την Πυροσβεστική που με την επέμβασή της μας έσωσε από άλλη μία ντροπή...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ

"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας
 ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com