8.3.13

«διά να θύση και απολέση»...


«διά να θύση και απολέση»...

=
__Στη φωτογραφία βλέπετε το εξωτερικό και το εσωτερικό ενός φακέλου ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ για την επιχείρηση της αμφιλεγόμενης κ. JOYCE MEYER...
__Αναρωτηθήκαμε γιατί διάλεξαν αυτό το χωρίο, το οποίο έχουν τυπώσει στο εσωτερικό του φακέλου (για να μην υπάρχει διαφάνεια)...
__Μήπως επαληθεύεται το αρχαίο γνωμικό «Γλώσσα λανθάνουσα τ' αληθή λέει»
__Σίγουρα δεν απέχει από την πραγματικότητα.


Αντιγράφουμε από την wikipedia.com για όποιον θέλει να έχει ανοιχτά μάτια: «Η Meyer, που έχει στην κατοχή της πολλά σπίτια και ταξιδεύει με ιδιωτικό τζετ (επί του παρόντος ένα Gulfstream IV), έχει επικριθεί από κάποιους από τους ομοίους της ότι ζει έναν υπερβολικό τρόπο ζωής. Εκείνη απάντησε ότι δεν έχει λόγο να υπερασπιστεί τον τρόπο που ξοδεύει, επειδή "δεν υπάρχει ανάγκη να ζητήσουμε συγγνώμη επειδή έχουμε ευλογηθεί». Η Meyer σχολίασε, "Μπορείς να είσαι επιχειρηματίας εδώ στο Σαιντ Λούις, και οι άνθρωποι νομίζουν πως όσα περισσότερα έχεις, τόσο πιο υπέροχο είναι... αλλά αν είσαι ιεροκήρυκας, αυτό ξαφνικά γίνεται πρόβλημα».
Στις 11 Νοέμβρη 2003, η εφημερίδα St. Louis Post Dispatch δημοσίευσε μια σειρά τεσσάρων άρθρων εκθέτοντας το αξίας «10 εκατομμυρίων δολαρίων εταιρικό τζετ, την αξίας 107.000 δολαρίων ασημί Mercedes λιμουζίνα του συζύγου της, το αξίας τότε 2.000.000 δολαρίων σπίτι και τα επίσης αξίας 2.000.000 δολαρίων σπίτια των τεσσάρων παιδιών της», τα αξίας 20 εκατομμυρίων δολαρίων γραφεία της, με έπιπλα αξίας "5,7 εκατομμυρίων δολαρίων, έργα τέχνης, υαλικά, και τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό και μηχανήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός στρογγυλού τραπεζιού από μαλαχίτη, ένα μαρμάρινο αντικέ κομοδίνο, μια βιβλιοθήκη γραφείου, μια σειρά αγαλμάτων με τους Σταθμούς του Σταυρού από πορσελάνη Δρέσδης αξίας 7.000 δολαρίων, ένα γλυπτό αετό σε βάθρο, έναν άλλο αετό κατασκευασμένο από ασήμι, καθώς και πολυάριθμα έργα ζωγραφικής», ανάμεσα σε πολλά άλλα ακριβά αντικείμενα – όλα πληρωμένα από τη «διακονία της». Το άρθρο πρότεινε στους Wall Watchers (μια χριστιανική μη κερδοσκοπική ομάδα ελεγκτών) να ζητήσουν από την Εσωτερική Υπηρεσία Εισοδήματος (IRS) να διερευνήσει την Meyer και την οικογένειά της.
Μετά την αρνητική δημοσιότητα για τον τρόπο ζωής της και το αίτημα του Ministry Watch για έλεγχο από την IRS, η Meyer ανακοίνωσε το 2004 ότι σχεδιάζει να έχει μια μείωση μισθού από 900.000 δολάρια το χρόνο που λάβαινε από την Joyce Meyer Ministries (επιπλέον των 450.000 δολαρίων που λάβαινε ο σύζυγός της) και να διατηρήσει περισσότερα από τα δικαιώματα από τις εξωτερικές πωλήσεις των βιβλίων της, τα οποία προηγουμένως η Meyer δώριζε στην Joyce Meyer Ministries. Τώρα διατηρεί τα δικαιώματα για τα βιβλία που πωλούνται εκτός της διακονίας μέσω καταστημάτων λιανικής πώλησης όπως τα Wal-Mart, Amazon.com, και βιβλιοπωλεία, ενώ συνεχίζει να δωρίζει στη διακονία της δικαιώματα από τα βιβλία που πωλούνται μέσω συνεδρίων, καταλόγους, την ιστοσελίδα και τηλεοπτικά προγράμματα. «Το καθαρό αποτέλεσμα όλων αυτών», σημειώνει η Ministry Watch, «ήταν μάλλον μια αρκετά μεγάλη αύξηση στην προσωπική αποζημίωση της Joyce Meyer και μειωμένα έσοδα για την JMM". Σε ένα άρθρο του St. Louis Business Journal, ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων της Meyer, Mark Sutherland, επιβεβαίωσε ότι το νέο εισόδημα της θα είναι "πολύ υψηλότερο" από προηγουμένως. Η Joyce Meyer Ministries λέει ότι έχει κάνει μια δέσμευση για τήρηση διαφάνειας στις οικονομικές συναλλαγές, δημοσιεύει ετήσιες εκθέσεις, έχει Δ.Σ. που την πλειοψηφία δεν έχουν συγγενείς της Meyer και υποβάλει προαιρετικό ετήσιο έλεγχο. Προς το παρόν η διακονία λαβαίνει βαθμολογία "C" (81-90) ως προς τη δημοσιονομική διαφάνεια από την Ministry Watch.»
http://en.wikipedia.org/wiki/Joyce_Meyer 

Ιδού και το προσωπικό της αεροσκάφος.
 

__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com