16.3.13

Η "συμπονετική" ΜΚΟ...


Η "συμπονετική" ΜΚΟ...

=
Πόλη του Βατικανού, Βατικανό
>>Μετά την «καλησπέρα» και «καληνύχτα και καλή ξεκούραση» που απηύθυνε στους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου -φράσεις που έκαναν πρωτοσέλιδα, φανερώνοντας έναν πιο άμεσο και προσηνή προκαθήμενο-, ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε την Πέμπτη το πρώτο μήνυμά του προς τους καθολικούς και την Εκκλησία.
«Αν δεν διαδώσουμε τον λόγο του Κυρίου, θα μετατραπούμε σε μια φιλεύσπλαχνη μη κυβερνητική οργάνωση» είπε στους καρδιναλίους στην Καπέλα Σιστίνα...

>>Ο 76χρονος Αργεντινός προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας χοροστάτησε στην πρώτη λειτουργία μετά την εκλογή του στην Καπέλα Σιστίνα, παρουσία των καρδιναλίων που τον ανέδειξαν στον παπικό θρόνο.

>>Ενώπιόν τους απηύθυνε έκκληση-προειδοποίηση προς τη Ρωμαικαθολική Εκκλησία να μην ξεχάσει την πρωταρχική της αποστολή της μετάδοσης του λόγου του Ιησού Χριστού, ειδάλλως θα κινδυνεύσει να συρρικνωθεί σε μία «συμπονετική μη κυβερνητική οργάνωση», όπως ανέφερε.
>>Μιλώντας στην ιταλική γλώσσα, δίχως γραπτό κείμενο, ο Φραγκίσκος επισήμανε πως η Εκκλησία πρέπει να παραμερίσει τα εγκόσμια και να επικεντρωθεί στη διάδοση των Ευαγγελίων και του λόγου του Κυρίου.
«Εάν δεν εξομολογηθούμε στον Κύριο τι θα είμαστε;» είπε ο Πάπας απευθυνόμενος στους καρδιναλίους. «Θα καταλήξουμε μία φιλεύσπλαχνη μη κυβερνητική οργάνωση. Αυτό που θα συνέβαινε θα ήταν όπως όταν τα παιδιά που φτιάχνουν κάστρα στην άμμο και μετά όλα γκρεμίζονται» συνέχισε.
>>Αναφερόμενους στους στόχους της ζωής των πιστών και των κληρικών, ο ποντίφικας επισήμανε πως «οι στόχοι του ανθρώπου πρέπει να είναι τρεις: η πορεία, η οικοδόμηση, η διάδοση του λόγου του Κυρίου».
«Μπορούμε να είμαστε καρδινάλιοι, επίσκοποι ή πάπες, αλλά στην πορεία μας, αυτό που έχει τη βασική σημασία είναι ο σταυρός. Διαφορετικά, όλα έχουν μόνον κοσμικό χαρακτήρα» τόνισε.
Newsroom ΔΟΛ
______________________________________________________________


__Είτε συμφωνεί κανείς είτε όχι με τη διαχρονική πολιτική και δογματική του Βατικανού, αξίζουν προσοχής τα παραπάνω λόγια...
__Διότι υπάρχουν εκείνοι (όπως και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών) που δίνουν μέγιστη σημασία στη φιλανθρωπία, αλλά όχι στο κήρυγμα...
__Αλλά υπάρχουν και οι άλλοι (όπως οι περισσότεροι Διαμαρτυρόμενοι ποιμένες) που δίνουν περισσότερη σημασία στο κήρυγμα αλλά έχουν λησμονήσει παντελώς την φιλανθρωπία...
__Όμως η σοφή καμήλα γνώριζε καλύτερο δρόμο ή, όπως το είπε ο Χριστός: 
«ταύτα έπρεπε να κάμητε και εκείνα να μη αφήσητε» (Λουκάς 11:42)
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com