5.11.12

Ή Θεόν ή Μαμωνά...


Ή Θεόν ή Μαμωνά...

==

__Ολομέτωπη επίθεση εναντίον του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, εξαπέλυσε ο γνωστός δημοσιογράφος του θρησκευτικού ρεπορτάζ κ. Διονύσης Μακρής όπως διαβάζουμε στο ιστολόγιο amethystosbooks.
[http://amethystosbooks.blogspot.gr/2012/11/blog-post_6813.html]. 

Αντιγράφουμε ένα απόσπασμα:[…] έχοντας χρηματίσει παλαιότερα στην Οικονομική Υπηρεσία όφειλε να γνωρίζει ότι δεν μπορεί να διαθέτει εν μέσω κρίσης 35 εκατομμύρια ευρώ σε διαθέσιμα μετρητά και επιπλέον να λαμβάνει δάνειο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ μόνο και μόνο για να πάρει μέρος στην μετοχική αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας!

Δεν μπορεί να κάνει τα πάντα για να αρέσει σε αποτυχημένους πολιτικούς που οδήγησαν την χώρα στην τραγική αυτή κατάσταση και εμμέσως με τη συναίνεσή του σε τέτοιες αποφάσεις να πολιτικολογεί ασυστόλως, να μετέχει σε υπουργικά συμβούλια και να χαριεντίζεται συνεχώς με συνειδητά πολέμιους της Εκκλησίας.

Όφειλε επίσης να γνωρίζει πως ως θρησκευτικός ηγέτης έπρεπε να προνοήσει άμεσα να διορθώσει τα κακώς κείμενα της ΜΚΟ της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη» σε συνεννόηση με τους «φίλους» του κυβερνητικούς εταίρους και να μην αναμένει την έκδοση κατασχετηρίου εννέα εκατομμυρίων ευρώ από τη ΔΟΥ Χαλανδρίου κατ’ εντολήν του υπουργείου Εξωτερικών!

Όφειλε ακόμη να γνωρίζει ότι δεν μπορεί από τη μία να παρουσιάζεται ενοχλημένος και να δίδει την εντύπωση ότι είναι πολέμιος των δυσβάστακτων φόρων και χαρατσιών που επιβάλλει η κυβέρνηση στον ελληνικό λαό και από την άλλη να εφαρμόζει ανάλογη οικονομική πολιτική χαρατσιών στις ενορίες της Αρχιεπισκοπής του, οι οποίες κινδυνεύουν με πτώχευση!

Χαρακτηριστική μάλιστα είναι η φράση εφημερίου ναού της Αρχιεπισκοπής που στις επίμονες οχλήσεις που δεχόταν να εξοφλήσει τα χρέη του τους είπε: «Χρήματα ο ναός δεν έχει. Αν επιμένετε ελάτε να πάρετε τα καντήλια και τα ιερά σκεύη»!

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στα λίγα χρόνια της θητείας του είναι ηλίου φαεινότερον ότι κατάφερε να οδηγήσει ένα βήμα πριν την οικονομική πτώχευση την Εκκλησία.

Επιστρατεύει τώρα την οικονομική κρίση για να καλύψει τις δικές του αστοχίες και τις εμφανείς διοικητικές αδυναμίες του που ουσιαστικά τον καθιστούν διπρόσωπο! Παρουσιάζεται από τη μία μειλίχιος, ήπιος, προσηνής προς το λαό καλλιεργώντας μία εικόνα που βολεύει το νοσηρό σύστημα της διαφθοράς! Και από την άλλη παρουσιάζεται σκληρός ως δικτάτορας έναντι των ενοριών του.

Και αυτό οφείλεται στον αγώνα που διεξάγει να καρπωθεί ο ίδιος προσωπικά μέσω της ΜΚΟ Αποστολή τον αντίκτυπο μίας κοινωνικής δήθεν προσφοράς που στην ουσία πρόκειται για μία αμιγώς προσωπική του επένδυση στα «συντρίμμια» που προκαλούν οι αποφάσεις του διεφθαρμένου αμιγώς πολιτειακού συστήματος. Ενός συστήματος που ανταποδίδοντας την ουδετερότητα που δείχνει ο Αρχιεπίσκοπος απέναντί του λειτουργεί προστατευτικά στην αποτυχημένη ποιμαντορία του.


__Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά, σίγουρα όμως αποδεικνύεται άλλη μία φορά πόσο κακό κάνει η εμπλοκή της Εκκλησίας (της κάθε εκκλησίας) σε κρατικές και οικονομικές δραστηριότητες. 
Ή Θεόν ή Μαμωνά... είπε ο Χριστός. 
Και τα δύο μαζί ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com