5.11.12

Οικουμενικός αχταρμάς...


Οικουμενικός αχταρμάς...

=
__Ύστερα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, το καθεστώς της Πολωνίας φρόντισε να ισοπεδώσει τα νεκροταφεία της πόλης του Γκντανσκ που, έτσι κι αλλιώς είχαν βομβαδιστεί από τους συμμάχους. Επάνω στους χώρους αυτούς, κυρίως στη δεκαετία του 1970, και έχτισαν σπίτια, δρόμους, πάρκα κ.λπ.
__Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να βρεθούν πλέον οι τάφοι των νεκρών και να αποδίδονται τιμές κ.λπ. από τους απογόνους τους.
__Για το λόγο αυτό ο Δήμος αποφάσισε να στήσει το το 2002 το εικονιζόμενο ειδικό μνημείο που έγινε από κομμάτια σπασμένων τάφων και ονομάστηκε μνημείο των Ανύπαρκτων Νεκροταφείων τιμώντας τα νεκροταφεία των διαφόρων θρησκειών που καταστράφηκαν μετά τον Πόλεμο, κυρίως στη δεκαετία του 1970.  
__Η δεύτερη εικόνα είναι από την ΚΟΙΝΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ που έγινε για ενδέκατη φορά στις 1/11/2012, εορτή των Αγίων Πάντων (κάτι σαν το ελληνικό Ψυχοσαββατο), και ήταν παρόντες εκπρόσωποι από την Πολωνική Καθολική Εκκλησία, την Ορθόδοξη Εκκλησία, την Λουθηρανική Εκκλησία, τη Μεθοδιστική Εκκλησία, την Ευαγγελική Εκκλησία των Βαπτιστών, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των Εβραϊκών και Μουσουλμανικών κοινοτήτων, όπως φαίνονται στην φωτογραφία.

=
__Το ερώτημα είναι ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΚΕΙ, αφού συνήθως ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΟΥΝ ο ένας τον άλλο
__Ποιος και για ποιον προσευχήθηκε; 
  • Οι Χριστιανοί για να πάνε στον Παράδεισο οι "Μουσουλμάνοι και Εβραίοι άπιστοι";  
  • Οι Μουσουλμάνοι για να πάνε στον Παράδεισο οι  "Χριστιανοί άπιστοι";  
  • Οι Εβραίοι για να πάνε στον Παράδεισο οι "Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι άπιστοι";  
__Ή μήπως ο καθένας για τους δικούς του, (και όλοι οι άλλοι ας πάνε στον Διάβολο;).
__Και θα εύχονταν να γίνει με τους κάθε λογής ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ;
__Σε τι φοβερά αδιέξοδα πέφτει ο άνθρωπος όταν ανακατεύει την ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ με παραδόσεις και εντάλματα ανθρώπων...

__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com