1.7.12

Παγκόσμια κληρονομιά...
==
__Μετά από μυστική ψηφοφορία στην 21μελή επιτροπή παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO που συνεδρίασε στις 29-6-2012 στην Αγία Πετρούπολη, ο κατά παράδοση τόπος της Γέννησης του Χριστού (ο ναός της Γέννησης στη Βηθλεέμ) συγκαταλέχθηκε στους τόπους Παγκόσμιας Κληρονομίας.


Αξιοσημείωτα τα εξής:
1. Στην ψηφοφορία υπήρξαν μόνο 13 ψήφοι υπέρ, 6 κατά και 2 αποχές. Αυτό σημαίνει ότι 8 στους 21 ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ άξιο να χαρακτηριστεί ως τόπος Παγκόσμιας Κληρονομιάς...  
2. Είναι η πρώτη φορά που αναγνωρίζεται ένα μνημείο στη Δυτική Όχθη και η απόφαση ανοίγει νέα πολιτική διαμάχη μετά την ένταξη της Παλαιστινιακής αρχής στην UNESCO τον Οκτώβριο του περασμένου έτους.  
3. Είναι γνωστά από καιρό τα πολιτικά παιχνίδια και οι ύποπτες λειτουργίες της UNESCO, όπως φάνηκε και εν προκειμένω, όπου το Ισραήλ αντιτάχθηκε στην πρόταση ως επείγον μέτρο, με τρόπο που αφήνει την εντύπωση ότι η εκκλησία δεν έχει επαρκή προστασία, η απόφαση χαιρετίστηκε από τους Παλαιστίνιους, οι οποίοι εξέφρασαν την υπερηφάνεια τους.
4. Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι είναι "βαθύτατα απογοητευμένες" από την εκλογή. Γιατί άραγε;
__Εμείς σημειώνουμε απλά πόσα χρόνια χρειάστηκαν να περάσουν ώστε η UNESCO να καταδεχτεί  να περιλάβει (έστω κατά πλειοψηφία) και τον τόπο της κατά παράδοση γέννησης του Χριστού (δεν υπάρχει καμία απόδειξη γι’ αυτό) ως τόπο παγκόσμιας ιστορικής κληρονομιάς, ύστερα από εκατοντάδες άλλα... φανερώνοντας έτσι πόσο λίγο εκτιμάται η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ στους κόλπους των Ηνωμένων Εθνών...

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com