14.5.12

Συντονισμένη επίθεση κατά του γάμου...


Η Αγγλία είναι μια χώρα όπου το θέμα των ομοφυλομανών (ομοφυλοφίλων) έχει μεγάλη προτεραιότητα... ήδη η πολιτική ένωση ομοφυλοφίλων επιτρέπεται από το 2005 και η κυβέρνηση άρχισε ήδη ανοικτή δημόσια συζήτηση για το θέμα και της γαμήλιας ένωσής τους, με στόχο να αρχίσουν να τελούνται τέτοιοι γάμοι το 2015.
__Ατυχώς η μεγάλη προώθηση του ζητήματος από τα ΜΜΕ που κυριαρχούνται από άτομα αυτής της κατηγορίας, έχει επηρεάσει την κοινή γνώμη ώστε σε πρόσφατη δημοσκόπηση (Μάρτιος 2012) το 43% της κοινής γνώμης να υποστηρίζει τους γάμους ομοφυλομανών (ομοφυλοφίλων), το 32% υποστηρίζει την πολιτική ένωση, και μόνο 16% είναι εναντίον. Και το χειρότερο είναι ότι αυτή η διαστροφή έχει διαποτίσει την κρατική Αγγλικανική Εκκλησία και όχι μόνο.
__Είναι μεγάλης σημασίας, λοιπόν, η σθεναρή στάση όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, που με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας κ. Γρηγόριο, προχώρησαν σε μια δισέλιδη επιστολή, στην οποία εκφράζονται οι απόψεις των Ορθοδόξων στη δημόσια συζήτηση που άνοιξε η Αγγλική Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου “Romfea.gr” στην εν λόγω επιστολή συμπεριλαμβάνονται και τα εξής:
- Αναγνωρίζουμε ότι ζούμε σε μια πλουραλιστική κοινωνία και εκτιμούμε την παραδοσιακή ανοχή της Βρετανικής κοινωνίας.-  Δεν μπορούμε να παραμένουμε αδιάφοροι στα εμφανή σημάδια των αρνητικών συνεπειών της αποδυνάμωσης της παραδοσιακής αντίληψης για την οικογενειακή ζωή.-  Η πρόταση να δοθεί ισότιμη νομική θέση, στις ενώσεις ατόμων των οποίων η σχέση δεν ανταποκρίνεται στη φυσική συμπληρωματικότητα των ανθρώπινων φύλων, δεν μας βρίσκει σύμφωνους.- Αν οι προτεινόμενες ιδέες αρχίσουν να ισχύουν στην πράξη, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί θα θεωρήσουν πως η αλλαγή αυτή στην κοινωνική δομή της Βρετανικής κοινωνίας, θα αυξήσει την αίσθηση του πνευματικού αποπροσανατολισμού που παρατηρούμε, βλέποντας αυτή τη χώρα, μαζί με τον υπόλοιπο Δυτικό κόσμο, να απομακρύνεται από τις πνευματικές ρίζες της Χριστιανικής Παράδοσης.- Πιστεύουμε πως οι υπάρχουσες βιολογικές και φυσικές διαφορές ανδρός και γυναικός είναι ουσιαστικά στοιχεία για τη γαμήλια σχέση. Στο όνομα των Ορθοδόξων Χριστιανών αυτής της χώρας, μαζί και με εκείνους που είναι μέλη άλλων θρησκειών ή και καμίας, και οι οποίοι συμφωνούν με το όραμά μας αυτό, καλούμε την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει αυτό το άστοχο και περιττό εγχείρημα και να δώσει επείγουσα προσοχή σε πρακτικά μέτρα, που θα πρέπει να σχεδιασθούν με σκοπό την ενίσχυση του γάμου και της οικογενειακής ζωής, τα οποία κατανοούμε ως απαραίτητη βάση για μία υγειά και δίκαιη κοινωνία.
 __Είναι τούτα λόγια με ουσία που αξίζει να προσεχθούν και μάλιστα από τους δήθεν φωτισμένους Διαμαρτυρόμενους... που το θεωρητικό φως τους τείνει να μετατραπεί σε πρακτικό σκότος. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"
 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε.  Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com