25.2.14

Ο πατήρ και ο υιός...

Ο πατήρ και ο υιός...
.
.
O πάστορας David Yonggi Cho, ιδρυτής της μεγαλύτερης Πεντηκοστιανής Εκκλησίας του κόσμου έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης τριών ετών για υπεξαίρεση 13.000.000.000 (=12 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ) από τα ταμεία της εκκλησίας. 
Ο πάστορας David Yonggi Cho, 78 ετών, ίδρυσε την Εκκλησία του Πλήρους Ευαγγελίου Yoido (Full Gospel Church), ως εκκλησία συνδεμένη με την οργάνωση των ΗΠΑ Assemblies of God (Συνελεύσεις του Θεού) που αυξήθηκε σε πάνω από 1.000.000 μέλη. Πέρυσι, το "Christianity Today" σημείωσε ότι ο επίτιμος πλέον πάστορας αντιμετώπιζε κατηγορητήριο για μια υπόθεση κατάχρησης μαζί με τον γιο του. 
Την περασμένη Πέμπτη, ο πάστορας της Σεούλ καταδικάστηκε για υπεξαίρεση ως μέρος ενός συστήματος μέσω του οποίου ο ίδιος μερίμνησε ώστε η εκκλησία να αγοράσει μετοχές από τον γιο του Cho Hee-Jun με τιμή τρεις φορές περισσότερο από την τιμή της αγοράς.
Ο γιος του, Hee-Jun, καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση για συνεννόηση με τον πατέρα του. Ο Hee-Jun, 49 ετών, διετέλεσε ως πρόεδρος του Χριστιανικού Πολιτιστικού Κέντρου Yeongsan.
Οι ταμίες της εκκλησίας προειδοποίησαν τον David Cho για την αγορά των μετοχών σε υπέρογκη τιμή, αλλά ο πάστορας είπε ότι έπρεπε να βοηθήσει τον γιο του για να βγει από μια δύσκολη θέση, σύμφωνα με το έγγραφο κλήσης του Cho Hee-Jun. Ο πάστορας Cho καταδικάστηκε επίσης για φοροδιαφυγή 3.500.000.000 (=3,2 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. 
Πρεσβύτεροι της εκκλησίας έχουν επίσης κατηγορήσει τον πάστορα για υπεξαίρεση πρόσθετων κεφαλαίων. 
Το Κεντρικό Περιφερειακό Δικαστήριο της Σεούλ, που εξέδωσε την ποινή την Πέμπτη, διέταξε τον Τσο να καταβάλει 5 δισεκατομμύρια  ουόν (=4,7 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) ως πρόστιμο. Η ποινή της φυλάκισης του Cho έχει πενταετή αναστολή. Ο γιος του Hee-Jun φυλακίστηκε αμέσως. 
Ο Cho μπήκε κάτω από έρευνα για πρώτη φορά το 2011, όταν πρεσβύτεροι της εκκλησίας τον κατηγόρησαν για υπεξαίρεση 20.000.000 δολαρίων. Ο Cho έχει επίσης επικριθεί για ιδιωτικοποίηση περιουσιακών στοιχείων της εκκλησίας. Το "Christianity Today" έχει αναφερθεί στο παρελθόν για τη διερεύνηση του Cho και σημείωσε ότι το 2006 η Εκκλησία του Πλήρους Ευαγγελίου Yoido είχε επιλέξει τον Lee Young-Hoon για να αντικαταστήσει τον Cho ως επικεφαλής πάστορα.
 =
«Ούτω λέγει Κύριος ο Θεός προς τους ποιμένας· 
Ουαί εις τους ποιμένας του Ισραήλ, οίτινες βόσκουσιν εαυτούς· 
οι ποιμένες δεν βόσκουσι τα ποίμνια;»
( Ιεζ. 34:2 )        

Το ιστολόγιο    « Ν Ε Α   Κ Α Ι   Π Α Λ Α Ι Α » 

και η σελίδα   « Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »   στο Facebook
     
είναι αδελφές παρουσίες του ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ   « Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

Υπόψη ότι οι σελίδες αυτές έχουν  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ   


Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

Σ Η Μ Α Ν Τ Ι Κ Η   Σ Η Μ Ε Ι Ω Σ Η :
Η αναδημοσίευση ύλης από τις σελίδες μας σε άλλα ιστολόγια, έντυπα κ.λπ., είναι απολύτως ελεύθερη εφόσον δεν αλλοιώνεται και αναφέρεται η πηγή της.

Αυτό όμως δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι συμφωνούμε ή εγκρίνουμε τις απόψεις των άλλων.