23.2.14

Νόμος στο Ουζμπεκιστάν περιορίζει τη διανομή της Βίβλου

Νόμος στο Ουζμπεκιστάν περιορίζει τη διανομή της Βίβλου
.
.

Όπως αναφέρουν πρακτορεία ειδήσεων η κυβέρνηση του Ουζμπεκιστάν έχει αναλάβει "σαρωτικό έλεγχο" των θρησκευτικών υλικών στη χώρα, που μπορεί να θέσει εκτός νόμου τη διανομή της Βίβλου. 
Από καιρό το Ουζμπεκιστάν διατηρεί ένα ασφυκτικό κλοιό σχετικά με θρησκευτικά έντυπα, ταινίες, ηχογραφήσεις, ιστοσελίδες και άλλα υλικά. Αυτό το διάταγμα παρέχει στην κυβέρνηση μια νομική βάση για να ελέγχουν την παραγωγή, διανομή και εισαγωγή όλων αυτών των υλικών, καθώς κανείς πλέον δεν θα μπορεί να διανείμει ή να αγοράσει θρησκευτικά υλικά, εκτός από το ένα σταθερό εμπορικό σημείο πώλησης με ταμειακή μηχανή, και αυτά δεν μπορούν να εισαχθούν χωρίς ειδική άδεια από το κράτος. 
Ο νόμος επίσης θεωρεί εγκληματική πράξη την αποθήκευση, παραγωγή ή διανομή θρησκευτικών υλικών που, σύμφωνα με την κυβέρνηση, «νοθεύουν» τους θρησκευτικούς κανόνες ή ενθαρρύνουν σε αλλαγή πεποιθήσεων. 
Οι ποινές για τις παράνομες δραστηριότητες όσον αφορά τη θρησκευτική λογοτεχνία περιλαμβάνουν ήδη πρόστιμα ύψους έως και 150 φορές τον ελάχιστο μηνιαίο μισθό, με νομικούς εμπειρογνώμονες να υποψιάζεται ότι κατά πάσα πιθανότητα νέες τιμωρίες θα προστεθούν με την επιβολή του νέου διατάγματος.


Το ιστολόγιο    « Ν Ε Α   Κ Α Ι   Π Α Λ Α Ι Α » 

και η σελίδα   « Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »   στο Facebook
     
είναι αδελφές παρουσίες του ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ   « Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

Υπόψη ότι οι σελίδες αυτές έχουν  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ   


Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

Σ Η Μ Α Ν Τ Ι Κ Η   Σ Η Μ Ε Ι Ω Σ Η :
Η αναδημοσίευση ύλης από τις σελίδες μας σε άλλα ιστολόγια, έντυπα κ.λπ., είναι απολύτως ελεύθερη εφόσον δεν αλλοιώνεται και αναφέρεται η πηγή της.

Αυτό όμως δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι συμφωνούμε ή εγκρίνουμε τις απόψεις των άλλων.