4.10.13

Όλα του γάμου δύσκολα...


Όλα του γάμου δύσκολα...
.
.
 Προς
Τον ιερόν Κλήρον και τον ευσεβή Λαόν
της Ιεράς Μητροπόλεως ημών

Πατέρες και χριστιανοί μου αγαπητοί, 
Είναι σ’ όλους μας γνωστόν, ότι η Εκκλησία μας στέκεται πάντοτε κοντά στον άνθρωπο και στις δυσκολίες του, όπως κάθε Μάνα στα παιδιά της. Όμως δια να στηριχτεί η οικογένεια και η κοινωνία μας δεν αρκεί η αγάπη της Εκκλησίας στα παιδιά της. Χρειάζεται και τα παιδιά να σέβονται την Μάνα τους και να υπακούουν στις συμβουλές της. Αλλιώς και η αγάπη της Εκκλησίας πάει χαμένη και οι άνθρωποι θα βασανίζονται. 
Στις ημέρες μας, τις κρίσιμες μέρες που περνάει ολόκληρη η ανθρωπότητα και εμείς οι Έλληνες, οι άνθρωποι έχουν χάσει «τα πασχάλια» τους και τον προσανατολισμόν τους. Όχι μόνον δεν συμμορφώνονται στο ειρηνικό και ψυχωφελές μήνυμα του Ευαγγελίου, αλλά και έχουν βαλθεί, να μη ακούετε καν, με αποτέλεσμα την αυτοκαστροφή των ανθρώπων. Έτσι ειπώθηκε και εγράφηκε, ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απεφάσισε να διαθέσει 80.000.000 (εκατομμύρια) Ευρώ για δαπάνες εκτρώσεων των εγκύων γυναικών!! 
Από την άλλη μεριά σ’ εμάς εδώ άρχισε η μόδα να συζούν τα νέα ζευγάρια χωρίς γάμο ή με πολιτικό γάμο, να κάνουν το πρώτο τους παιδί και τότε να ζητούν να τους κάνουμε τον γάμο τους και την βάπτιση του παιδιού τους μαζί. Να γίνεται δηλαδή αυτό, που ειρωνικά έλεγαν παλιότερα· «Στο γάμο σου βαφτίσια». 
Χριστιανοί ευλογημένοι, 
Ακούσατε την φωνή του Επισκόπου σας, που επί πενήντα και πλέον χρόνια σας διακονεί. 
Ο γάμος είναι μεν χαρά, αλλά η χαρά του γάμου δεν στηρίζεται στον στολισμό, στα κουφέτα και τα ρύζια ούτε στις πολλές φωτογραφίες και τις τηλεοπτικές κάμερες. Στηρίζεται στην μεταξύ των νεονύμφων αληθινή αγάπη, στην αλληλοκατανόηση, στην εκπλήρωση των συζυγικών και οικογενειακών τους καθηκόντων. Στην επίκληση της βοηθείας του Θεού και στις προσευχές των συγγενών και όλων των προσκεκλημένων τους. 
Σας παρακαλώ, λοιπόν, να παύσουν οι υπερβολικοί στολισμοί, τα μπαλόνια, τα βεγγαλικά έξω από τον Ναόν, αλλά και το ρύζι και τα κουφέτα. Διότι αυτά όχι μόνον ουδεμίαν σχέσιν έχουν με τα μυστήρια του γάμου και της βαπτίσεως, αλλ’ απεναντίας είναι υπολείμματα μαγικών αντιλήψεων, αντιχριστιανικά και αντικοινωνικά, αφού στην ανέχεια των ημερών και στην πείνα πολλών, εμείς σπαταλάμε και σκορπάμε άσκοπα χρήματα και αγαθά. 
Χριστιανοί μου, 
Είναι δίδαγμα της χριστιανικής μας ιστορίας. Όταν οι άνθρωποι απομακρύνονται από τον Θεόν και το θέλημά Του, τότε πόλεμοι, θάνατοι, πείνα και όλα τα κακά επικρατούν σ’ αυτούς. Όμως όταν είμεθα κοντά στον Θεό και ζούμε κατά το θέλημά Του, τότε όλα τα αγαθά του Θεού για μας. Ακούσατέ με και θα ωφεληθείτε και θα ωφελήσετε. 
Με θερμές πατρικές ευχές
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ο Ηλείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ 
=
Μακάρι αυτά τα λόγια του Δεσπότη να τα πρόσεχαν όχι μόνο ο Ορθόδοξοι, αλλά και οι ετερόδοξοι "χριστιανοί", που νομίζουν ότι τάχα είναι καλύτεροι και πιστότεροι, όμως στα μασκαριλίκια τους ξεπερνούν ασυναγώνιστα...


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 


ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:
neakaipalaia@gmail.com
=
Σ Η Μ Α Ν Τ Ι Κ Η   Σ Η Μ Ε Ι Ω Σ Η :
Η αναδημοσίευση ύλης από το "ΝΕΑΚΑΙΠΑΛΑΙΑ" σε άλλα ιστολόγια, έντυπα κ.λπ., είναι απολύτως ελεύθερη εφόσον δεν αλλοιώνεται και αναφέρεται η πηγή της.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εμείς συμφωνούμε ή εγκρίνουμε όλες τις δικές τους απόψεις.