3.8.13

Διανοητική ασθένεια και αυτοκτονία...Διανοητική ασθένεια και αυτοκτονία...
.
.
Τέσσερις μήνες μετά την αυτοκτονία του γιου του, χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν το πρώτο κήρυγμά του Rick Warren στην Εκκλησία Σάντλμπακ στο Lake Forest της Καλιφόρνια.
Αφού πρώτα ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και τα άλλα δύο παιδιά του, ο Warren υποσχέθηκε να τερματίσει το στίγμα της ψυχικής ασθένειας μέσα στην εκκλησία.
Ο Warren αφού πρώτα μίλησε για την ιστορία της αυτοκτονίας του γιου του τον Απρίλιο και πώς ανακάλυψε ο γιος του είχε πεθάνει, έδωσε πνευματική παρηγοριά σε όσους υποφέρουν από ψυχικές ασθένειες. «Αν υποφέρετε από ένα διαταραγμένο εγκέφαλο, δεν πρέπει να αισθάνεται περισσότερη ντροπή από κάποιον με ένα σπασμένο χέρι», είπε. «Δεν είναι αμαρτία να παίρνετε φάρμακά. Δεν είναι αμαρτία να δέχεστε βοήθεια. Δεν χρειάζεται να ντρέπεστε».
Μιλώντας στο εκκλησίασμα ο Warren είπε πως η επόμενη μεγάλη προσπάθεια της διακονίας του Saddleback θα είναι να αφαιρέσει από την εκκλησία το στίγμα που συνδέεται με την ψυχική ασθένεια. «Η αρρώστια σας δεν είναι η ταυτότητά σας, η χημεία σας δεν είναι ο χαρακτήρας σας», είπε στους ανθρώπους που αγωνίζονται με κάποια ψυχική ασθένεια. Στις οικογένειές τους, είπε, «Είμαστε εδώ για σας, και είμαστε μαζί σ’ αυτό το δρόμο. Υπάρχει ελπίδα για το μέλλον. «Ο Θεός θέλει να πάρει τη μεγαλύτερη απώλεια της ζωής σας και να την μετατρέψει στο μεγαλύτερο μήνυμα της ζωής σας». Καθώς η λειτουργία της εκκλησίας τελείωνε και ο Warren ύψωνε τη Βίβλο, η χορωδία έψαλλε το «Δόξα στον Θεό! Ο Κύριος έδωκε και ο Κύριος αφήρεσεν· είη το όνομα Κυρίου ευλογημένον».
(Από το διαδίκτυο 
http://www.churchleaders.com/pastors/pastor-articles/169268-rick-warren-preaches-first-sermon-since-son-s-suicide.html?

=


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας
 ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:
=

Σ
Η Μ Α Ν Τ Ι Κ Η   Σ Η Μ Ε Ι Ω Σ Η :
Αναδημοσίευση ύλης από το "ΝΕΑΚΑΙΠΑΛΑΙΑ" σε άλλα ιστολόγια και έντυπα είναι απολύτως ελεύθερη εφόσον δεν αλλοιώνεται και αναφέρεται η πηγή της.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εμείς συμφωνούμε ή εγκρίνουμε
τις υπόλοιπες απόψεις που εκείνα δημοσιεύουν
.