4.7.13

Εσχατολογικές "πατάτες"...Εσχατολογικές "πατάτες"...

Το 28ο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί από τα μεσάνυχτα της Κυριακής η Κροατία. Οι σημαίες της Ε.Ε. κυματίζουν στην κεντρική πλατεία του Ζάγκρεμπ...
...όπου πλήθος κόσμου και επίσημοι από πολλές χώρες -μεταξύ τους και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας- έχουν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν το γεγονός. Η Άνγκελα Μέρκελ δεν θα παραστεί επικαλούμενη φόρτο εργασίας. Η Κροατία έγινε μέλος της Ε.Ε. δύο δεκαετίες αφότου κήρυξε την ανεξαρτησία της από τη Γιουγκοσλαβία.

Η χώρα των 4,4 εκατομμυρίων κατοίκων αποτελεί μία από τις επτά χώρες που συγκροτήθηκαν μετά την κατάρρευση της πρώην Γιουγκοσλαβίας.
Η Σλοβενία εντάχθηκε στην Ένωση το 2004, ενώ μόλις την περασμένη εβδομάδα η Ε.Ε. έδωσε το πράσινο φως για να αρχίσουν οι ενταξιακές συνομιλίες με τη Σερβία. Οι άλλες τέσσερις χώρες (Βοσνία, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ και το Κόσσοβο που δεν αναγνωρίζεται από όλες τις χώρες της Ε.Ε.) δεν πληρούν ακόμη τα κριτήρια, όλες όμως στον ένα ή τον άλλο βαθμό επιθυμούν την ένταξη τους στην Ένωση.
Η ένταξη γίνεται σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για την Κροατία που έχει να αντιμετωπίσει ανεργία άνω του 20% και πέμπτη χρονιά ύφεσης. Για πολλούς Κροάτες η ένταξη δεν θα φέρει κάτι καλό. «Δείτε τι γίνεται στην Ελλάδα και την Ισπανία. Προς τα εκεί βαδίζουμε;» λέει στο Reuters συνταξιούχος. Άλλοι πάντως τη βλέπουν σαν τη μόνη διέξοδο για οικονομικούς λόγους και για τη διαφύλαξη της ειρήνης. Η διαδικασία της ένταξης ήταν μακρά και αντιδημοφιλής για πολλούς Κροάτες, λόγω των οικονομικών μέτρων. Χρειάστηκε ακόμη το Ζάγκρεμπ να εντοπίσει και να παραδώσει εγκληματίες πολέμου (από τον πόλεμο με τη Σερβία) και να καταπολεμήσει τη διαφθορά.
(Από το διαδίκτυο
http://www.vipnews.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=15857:%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE-%CE%AD%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%BF-28&Itemid=123&utm_source=newsletter_252&utm_medium=email&utm_campaign=mega)
=
Ακόμη αντηχούν στ' αυτιά μας οι διαβεβαιώσεις των πάλαι ποτέ ενδόξων "εσχατολόγων", ότι:
(Α) Η Ισπανία και Πορτογαλία δεν θα γίνουν μέλη επειδή θα ξεπεραστεί ο αριθμός των 10 "κεράτων" της Αποκάλυψης...
(Β) Σύντομα θα φύγουν 2 άλλες χώρες για να αποκατασταθεί ο αριθμός των 10 "κεράτων" της Αποκάλυψης
...και πολλά άλλα τέτοια γελοία...
Όμως κανένας δεν στάθηκε σαν άντρας να πει ΣΥΓΝΩΜΗ, ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΘΟΣ!
Φαίνεται πως η ΑΝΕΥΘΥΝΗ εσχατολογία είναι ευκολότερη από την ΑΝΤΡΙΚΙΑ εντιμότητα...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ

"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας
 ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com