2.7.13

Ο αθεϊσμός είναι «αυταπάτη»...Ο αθεϊσμός είναι «αυταπάτη»...
26 Ιουν 2013

Ο καθηγητής John Lennox καθηγητής της Οξφόρδης, μιλώντας σε πάνω από 600 άτομα είπε γιατί δεν έχει πειστεί από τον αθεϊσμό. 

Ο καθηγητής Μαθηματικών είπε στους παρόντες στο υποστηριζόμενο από την Βιβλική Εταιρεία γεγονός, ότι ο αθεϊσμός ήταν μια «ψευδαίσθηση» και ένα «παραμύθι για όσους φοβούνται το φως». 

Προέτρεψε τους Χριστιανούς να έχουν «το θάρρος να δημιουργήσουν δημόσιο χώρο" για τη συζήτηση της «βιβλικής κοσμοθεωρίας», όπως τόνισε στο παράδειγμα του Tyndale, ο οποίος μετέφρασε τη Βίβλο στα αγγλικά πριν από 400 χρόνια και τελικά εκτελέστηκε. 

Ο Δρ Lennox, ο οποίος είναι γνωστός επικριτής του βιβλίου «Αυταπάτη του Θεού» του Richard Dawkins, κατηγόρησε το νέο αθεϊσμό για την "ηθική εκτροπή" της κοινωνίας. 

Απέρριψε επίσης την κοινή παραδοχή ότι επιστήμη και θρησκεία δεν είναι συμβατές. 

"Δεν υπάρχει καμία αναγκαία σύγκρουση μεταξύ επιστήμης και Θεού· η πραγματική σύγκρουση είναι μεταξύ κοσμοθεωριών, του αθεϊσμού και του θεϊσμού», είπε. 

«Ο Θεός δεν είναι το ίδιο είδος εξήγησης όπως η επιστήμη. Ο Θεός είναι η εξήγηση του γιατί υπάρχει ένα Σύμπαν σε όλα όσα υπάρχουν σ’ αυτό, κάτι που δεν μπορεί να κάνει η επιστήμη". 

"Αν διδάσκουμε τους ανθρώπους ότι η ηθική είναι μια ψευδαίσθηση, θα αρχίσουν να το πιστεύουν. Πολλοί το έχουν πάθει με αποτέλεσμα οι θεσμοί μας είναι γεμάτα με σκάνδαλα, οι οικογένειες όλο και περισσότερο να διαλύονται, οι άνθρωποι να είναι περισσότερο μοναχικοί από ποτέ και η εμπιστοσύνη να είναι στα χαμηλότερα επίπεδα όλων των εποχών. Έχουμε σπείρει άνεμο και θερίζουμε θύελλα". 

Την ίδια ημέρα της ομιλίας ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον εξέδωσε δήλωση με την οποία επιβεβαιώνεται η θέση του Χριστιανισμού στη Βρετανία. 

«Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ο Χριστιανισμός εξακολουθεί να διαδραματίζει τόσο ζωτικό ρόλο στην εθνική μας ζωή. Είμαστε μια χώρα με χριστιανική κληρονομιά και δεν πρέπει να φοβόμαστε να το πούμε», είπε. 


Ο καθηγητής Lennox απάντησε, "Κανείς σε αυτή τη χώρα δεν έχει πρόβλημα να δηλώνει δημόσια ότι είναι άθεος. Γιατί να ντρεπόμαστε εμείς, να λέμε ότι πιστεύουμε στον Θεό;"
(Από το διαδίκτυο
http://www.christiantoday.com/article/atheism.is.a.delusion/32967.htm)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ

"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας
 ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com