24.6.13

Μακριά από το βόθρο των κομμάτων...Μακριά από το βόθρο των κομμάτων...
Στην έννοια του πολίτη και τη σχέση Εκκλησίας και πολιτικής αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σήμερα το απόγευμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την τελετή υποδοχής του στο Κιλκίς και την αναγόρευσή του σε επίτιμο δημότη της πόλης.

Πολίτης, τόνισε, αρχικά ονομαζόταν αυτός που ενδιαφερόταν για τα προβλήματα της πόλης και στη συνέχεια απέκτησε ευρύτερη έννοια.

"Πρέπει να δούμε", σημείωσε ο Μακαριώτατος, "που φτάνουν τα δικά μας όρια. Γιατί όταν υπερβήκαμε τα όρια έγιναν και κακά πράγματα".

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε πως "η ενασχόληση με τα προβλήματα των ανθρώπων είναι και έργο της Εκκλησίας, ενώ η ενασχόληση με την πολιτική, έργο άλλων".

"Εκεί που τηρούνται τα όρια και υπάρχει συνεργασία, υπάρχει ελπίδα" σημείωσε.

"Αυτός ο τόπος πέρασε και περνάει κρίση. Δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός, γιατί ενωμένοι θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες", πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να βάζουμε "πρώτα την πατρίδα μας και μετά τα κόμματα".

"Κανένας δε μας βοηθάει αν δεν περιμένει όφελος", κατέληξε. "Δεχόμαστε τις φιλίες αλλά πρέπει να φανούμε και οι ίδιοι δυνατοί".
 =======================

Όμως είπε και μερικά άλλα που κάποιοι προτίμησαν να αποσιωπήσουν, όπως:

Για λύσεις που έρχονται κατασκευασμένες από το εξωτερικό και στραγγαλίζουν τον ελληνικό λαό μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος σήμερα το πρωί.

Από το Κιλκίς όπου βρίσκεται για τους τοπικούς εορτασμούς για την απελευθέρωση της πόλης και τη Μάχη του Κίλκις ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας μίλησε για μια ακόμη φορά για την κρίση που ταλαιπωρεί την χώρα και τους πολίτες.

Λαμβάνοντας αφορμή από μια αναφορά που έγινε κατά την ξενάγησή του στο τοπικό μουσείο ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για τη μάχη που δίνει ο Ελληνισμός. «Και σήμερα οι αγώνες εναντίον αυτού του τόπου είναι μεγάλοι, και έχουν πάψει τα πυρά να ακούγονται έχουν σπάσει και οι λόγχες. Οι μάχες για στραγγαλισμό αυτού του τόπου δε δίνονται στις μεγάλες πεδιάδες όπως αυτή του Κιλκίς γίνονται σε διπλωματικά γραφεία, γίνονται σε χώρους έξω από αυτόν τον τόπο» είπε ο Αρχιεπίσκοπος, σύμφωνα με το dogma.gr.

Μιλώντας σε ιδιαίτερα δραματικούς τόνους ο κ. Ιερώνυμους σημείωσε πως «δυστυχώς άλλοι αποφασίζουν για εμάς πολλές φορές. Και αυτός ο πόλεμος αυτός ο αγώνας είναι πιο δύσκολος από τη μάχη σώμα με σώμα πρόσωπο με πρόσωπο, γιατί σε αυτόν τον αγώνα σαν αυτόν του Κιλκίς δίνεις το αίμα σου γίνεσαι θυσία. Στον άλλο όμως αγώνα τον διπλωματικό αγώνα εκεί που λύνονται και αντιμετωπίζονται τα προβλήματα έξω από την χώρα και οι λύσεις έρχονται κατασκευασμένες και στραγγαλίζουν αυτό το λαό και τον πιέζουν αυτό το λαό, αυτός ο αγώνας είναι πολύ πιο δύσκολος».
(Από το διαδίκτυο
//www.sotirioslogos.gr/index.php/ekklisia-tis-ellados/5089-2013-06-21-19-51-05#sthash.ddZAjQPE.dpuf
http://www.sofokleousin.gr/archives/136367.html&utm_source=feedly)
=
Ο Μακαριότατος είχε το θάρρος να πει την αλήθεια...
Εσείς θα τον πιστέψετε για να γυρίσετε επιτέλους την πλάτη στα κόμματα;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ

"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας
 ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com