10.5.13

Όταν παίζουν με ιερά και όσια...



Όταν παίζουν με ιερά και όσια...





"Κακόγουστη επίδειξη πατριωτισμού, στα όρια της ασέβειας", χαρακτηρίζει ο Θ. Δρίτσας την ενέργεια του αγήματος να άδει τον εθνικό ύμνο στη λειτουργία της Ανάστασης (Vid)

"Κακόγουστη επίδειξη πατριωτισμού, που κινείται στα όρια της ασέβειας", χαρακτηρίζει ο υπεύθυνος τομέα άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας την ενέργεια του αγήματος να τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της Ανάστασης, παρουσία του αρχιεπισκόπου.


  • Ο κ. Δρίτσας αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του:

"Ελπίζουμε οι αρμόδιοι της Εθνικής Άμυνας να μην επικαλεστούν το Προεδρικό Διάταγμα 210/1993 "Διατάξεις Πολεμικού Ναυτικού", το οποίο προέβλεπε για τελετές – εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης της Ανάστασης, την απόδοση τιμών στη σημαία με παιάνισμα από το εντεταλμένο άγημα του εμβατηρίου της σημαίας και εν συνεχεία του Εθνικού Ύμνου.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το διάταγμα αυτό ποτέ δεν εφαρμόστηκε. Γιατί και για όσους πιστεύουν και για όσους αμφιβάλλουν το μήνυμα του "Θείου Πάθους" και της Ανάστασης δεν μπορεί παρά να είναι – και είναι – οικουμενικό και πανανθρώπινο. Έτσι, άλλωστε, το υπηρετεί και η επίσημη ορθόδοξη εκκλησία.
Αυτά που έγιναν προχθές στον Άγιο Διονύσιο δεν είναι παρά μια κακόγουστη επίδειξη πατριωτισμού, που κινείται στα όρια της ασέβειας. Ούτε βέβαια ήταν τυχαίο ότι ο παριστάμενος Αρχιεπίσκοπος, οι ιερείς, οι ψάλτες και οι συμμετέχοντες στην Αναστάσιμη Ακολουθία, σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες, έμειναν εμβρόντητοι.
Είναι άραγε ηθελημένη η σύγχυση και ποιο είναι το ακριβές περιεχόμενο του μηνύματος που επιδιώκει να εκπέμψει και μάλιστα μέσω twitter η Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων; Θα είχαν ενδιαφέρον κάποιες απαντήσεις για όλα αυτά".
=
__Είναι γνωστό ότι το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν διακρίνεται για την φιλία του προς τη θρησκεία...
__Όλες σχεδόν οι πρωτοβουλίες ενάντια στην ηθική της Βίβλου (εκτρώσεις, ομοφυλομανία/ομοφυλοφιλία, ελεύθερες σχέσεις κ.λπ.) έχουν ως πηγή τους το εν λόγω κόμμα...
__Και κανείς δε μπορεί να μας χαρακτηρίσει ως φίλους αυτού ή οποιουδήποτε άλλου κόμματος...

__Όμως αυτή τη φορά χρειάστηκε να μιλήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την απρέπεια της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου από τους στραταίους, που είναι προφανές ότι έγινε ακριβώς για να ΚΑΛΥΦΘΕΙ το αναστάσιμο μήνυμα...
__Πού ήταν όλοι οι άλλοι οι θρησκειοκάπηλοι, και πού είναι η διαμαρτυρία της επίσημης εκκλησίας;
__Ακόμη περιμένουμε να τους ακούσουμε...

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com